Başkan Özgüven’den Zengen Mahallesindeki Çalışmaları İnceledi

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Zengen Mahallesinde yapımı devam eden kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Özgüven’den Zengen Mahallesindeki Çalışmaları İnceledi

Önceliklerinin Zengen’in altyapısını tamamlamak olduğunu ifade eden Başkan Özgüven, 38 yıldır belediyelik olan Zengen’de daha önce yapılmayan alt ve üst yapı çalışmalarının kısa sürede yapılmasının zor olduğunu ancak zaman içerisinde sorunları gidereceklerini söyledi.

Başkan Özgüven, Konya Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek seçim çalışmaları sırasında Zengen geldiğinde kanalizasyon sorununa çözüm üreteceklerini belirtmesi üzerine kendisine “Konya nere Zengen nere” diye sitemde bulunan Zengenli hemşerilerimize Akyürek kanalizasyon çalışmalarını ilk olarak burada başlatarak Zengen’i unutmadığını göstermiştir” dedi.

Özgüven, 4 milyon TL’lik bir kanalizasyon çalışmasının yapıldığını ve çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasının ardından içme suyu çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Zengen’de şebekenin kötü olduğunu ifade eden Başkan Özgüven, içme suyunun sağlıklı gelebilmesi için altyapı sorununa öncelik vereceklerini ve ardından suyun bağlantısının yapılacağını vurguladı.

“Zengen’in kıymetini Zengen’e yatırımcı çekerek daha iyi anlarız” diyen Özgüven, “Yatırım yapanlar kadar zengin yada müteşebbis değiliz ama bizimde bir şeyler yapmamız lazım. Buradaki kooperatifler vasıtası ile devlet destekli proje yapalım. Ben her zaman Zengen’e “yem fabrikası yapalım” diye düşünmüşümdür. Gelin bu fabrikayı yapalım. Buradaki işletmelere ürünümüzü satalım. Hem istihdam yaratalım hem de Zengen’in ürününü değerlendirelim” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, son olarak yeni bina yapımı için izin alınması gerektiğini de belirterek, “Önce izninizi alın sonra binanızı dikin. Önce binayı dikip sonra izin alalım derseniz hem siz hem de bizler sıkıntılı bir süreç yaşarız. Bu konuda sizlerin duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA