Ziraat Mühendisleri Odası'nın Kuruluşunun 60'ncı Yıl Dönümü

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Çanakkale Şube Başkanı Türker Savaş, Ziraat Mühendisleri Odasının, köklü gelenekleri olan, kurumsallaşmış bir oda olduğunu belirterek, "Bu nedenle baskı altına alınması olanaksızdır" ifadesini kullandı.

Odanın kuruluşunun 60'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Şubesi üyeleri, Esenler Mahallesi'ndeki bir parka fidan dikti.
Savaş, burada yaptığı konuşmada, odanın demokratik sivil kitle örgütü olarak, özellikle tarımı ve mesleği ilgilendiren konular başta olmak üzere demokratik talepler için kamuoyunu bilgilendirip, kamuoyu oluşturduğunu söyledi.

Merkezi Ankara olan ZMO'nun 27 ilde şubesi ve 53 ilde temsilciliği bulunduğunu aktaran Savaş, şöyle konuştu:
"Oda yöneticileri seçim kurullarının gözetiminde seçilirler ve gönüllülük esasına göre çalışırlar. Yani yapılan görev nedeniyle hiçbir isim altında maddi bir karşılık almazlar. Tarım alet ve makinelerinin projelendirilmesine yönelik yetki belgesi ve meslek içi eğitim yoluyla uzmanlığın belgelendirilmesi ZMO'nun yetkileri arasındadır. ZMO, ayrıca mesleki denetim ve mesleki asgari ücretin belirlenmesinde de yetkilidir. ZMO, bilirkişi eğitimi vasıtasıyla bilirkişilik belgesi verir ve üyeleri arasında bilirkişiliğin koordinasyonunu sağlar. ZMO köklü gelenekleri olan, kurumsallaşmış bir odadır. Bu nedenle ZMO'nun baskı altına alınması olanaksızdır."
Kaynak: AA