Yangınla Gelen Oyun Yasağı Özürle Kalktı

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy'de muhtarın "köylülerin çıkan orman yangınını söndürmeye gitmediği" gerekçesiyle, kahvehanelerde koyduğu oyun yasağı iş yeri sahiplerinin özür dilemesiyle kaldırıldı.

Köy muhtarı Hasan Alakuş, ormanda çıkan yangına yardım etmeye gelmeyen köylülere yaklaşık 15 gün önce kızıp, ihtiyar heyeti kararı aldırarak bütün kahvehanelerde oyunları yasakladı.
Bunun üzerine, köydeki kahvehane sahipleri bir araya gelerek Alakuş'tan özür dileyip, yasağın kalkması talebinde bulundu. Alakuş da bunun üzerine köydeki yaşlı insanların fazla yapacağı bir iş olmadığını göz önünde bulundurarak, oyun yasaklarını kaldırdı.
Alakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Eylül'de Yeniköy sınırları içindeki kahvehanelerde her türlü oyun oynanmasının yasaklandığını hatırlattı.
Bunun üzerine köyde memnun olanların olduğunu, ayrıca memnuniyetsizlerin de çok olduğunu dile getiren Alakuş, "Bunun üzerine köyde gelişen olaylar üzerine ikinci bir kararla, oyunları yasaklayan kararı iptal ettik. Bu kararı, kaymakamlık, jandarma ve köyümüzdeki kahvehanelere tebliğ ettik. Şimdi köyümüzde yaşayan hemşehrilerimiz, durumdan mutlu oldu" diye konuştu.

Kahvehane işletmecisi Oğuz Üçkan da orman yangını çıktığı sırada muhtarın ilan verdiğini anımsattı..
Duyurulan yangını söndürmeye yaklaşık 10 kişinin gittiğini ifade eden Üçkan, şöyle konuştu:
"Muhtarın uyarmasına rağmen, kahvehanelerde oyun oynanması muhtarı kızdırdı. Zaten bu olayın ardından köyde oyunlar yasaklandı. Oyunların yasak olması bir yandan iyi oldu ama yine de yasakları kaldırdığı için muhtarımıza teşekkür ederiz. Şu an herkes oyununu oynayabiliyor."
Bir başka kahvehane işletmecisi İbrahim Ümit de yaklaşık 15 gün süren yasakların ardından oyunların serbest kalmasına kendisinin ve müşterilerinin sevindiğini anlattı.
Köy sakinlerinden Rahim Bozdağ ise vatandaşların, yasakların kalkmasından dolayı mutlu olduğunu ve bu yüzden köye huzur geldiğini savundu.
Kaynak: AA