Tunceli’de Dağ Bisikleti Festivali Düzenlendi

Tunceli’nin Pertek ilçesinde 1. Dağ Bisikleti Festivali düzenlendi.

Tunceli’de Dağ Bisikleti Festivali Düzenlendi

Pertek ilçesinde kaymakamlığın hazırladığı ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen proje kapsamında Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun da katkılarıyla 1. Dağ Bisikleti Festivali düzenlendi.

İki gün süren festivalin ilk gününde, bisiklet akrobasi grubu tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gösteri düzenlenmesinin yanı sıra Pertek Kaymakamı Memiş İnan ve vatandaşların da katılımıyla “Dostluk Bisiklet Korteji” oluşturuldu. İlçe merkezinden Pertek Feribot İskelesi’ne kadar süren kortejin ardından katılımcılar tarihi Pertek Kalesi’ni gezdi. Festivalin ikinci gün programı ise; yoğun sağanak yağışa rağmen düzenlenen yarışlarla tamamlandı. Yarışmalardan önce kısa bir konuşma yapan Tunceli Valisi Osman Kaymak, “İnşallah bu tür faaliyetler ve diğer etkinliklerle turistik anlamda Pertek’in önünü açmaya çalışıyoruz. Termal tesisler de bu anlamda büyük imkan veriyor. İnşallah barış sürecinin devam etmesi halinde bölgemiz gelecekte çok daha güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bunlar bu işin başlangıcı. İnşallah gelecek yıllarda daha yoğun katılımlı; Türkiye’nin gündemine oturacak bir etkinlik olacağını düşünüyorum” dedi.

Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından yarışlara start verildi.

İlçe merkezinden Süpürgeç Dağı’na kadar zorlu bir etabı yoğun sağanağa rağmen tırmanan bisikletçiler zaman zaman zorlu anlar yaşadı. 64 sporcunun katılımıyla yapılan yarışlar sonucunda, elit erkeklerde Bayram Eroğlu, elit kızlarda Esra Kürkçü, master 30 erkeklerde Kamil Akal, U17 erkeklerde Rami Can Balcı, master 40 erkeklerde Mustafa Yıldız ve genç erkeklerde Seyfullah Ersin Cömert birinci oldu. Dereceye giren sporculara toplamda 15 bin liralık para ödülü dağıtıldı.
Kaynak: İHA