'şeker'İle 'fıstık'Otomobil Fiyatına

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala hayvan pazarında hareketlilik yaşanırken, pazarın en büyük kurbanlıkları olan 2 yaşlarındaki 'Şeker' ile 'Fıstık' 16 bin liraya satışa çıkarıldı.


Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarındaki kurbanlık satışlarında hareketlilik yaşanırken, satışa çıkarılan ve ikisi yaklaşık 1 ton 300 kilo gelen Şeker ile Fıstık isimli kurbanlık tosunlar, görenlerin ilgisini çekiyor. Erzurum’un Tekman ilçesinde hayvancılıkla uğraşan ve hayvanlarını satmak üzere hayvan pazarına getiren Hasan Duman (52), 1 ton 300 kilo gelen tosunlarına 16 bin lira istediğini ve eğer bir teklif gelirse araba ile takas edeceğini söyledi.

Hasan Duman, “Hayvan pazarında bayramın yaklaşmasıyla yavaş yavaş hareketlilik başladı.

İşlerimiz şu anda biraz iyiye gidiyor. Erzurum hayvan pazarının en büyük 2 tosunu olan ve 1 ton 300 kilo gelen Şeker ile Fıstık’a 16 bin lira istiyorum. Eğer araba ile takas etmek isteyen olursa 2 tosun karşılığında bir araba alabilirim” dedi.

Öte yandan, hayvan pazarında bayramın yaklaşması üzerine alıcıların ve satıcıların yüzlerinin güldüğü gözlendi. Alıcının da satıcının da kurban fiyatlarından memnun olduğu hayvan pazarında satışlarda yavaş yavaş hareketlenmeler başladı.

Bazı vatandaşlar kurban almak için son günü beklerken, alıcılar satışların böyle devam ettiği sürece bayrama kurban bulmanın zor olacağını söylediler.
Kaynak: İHA