'Poşetli Dede' Mirası Herkesi Şaşırttı!

Konya’da şehirlerarası otobüs terminalinde geri manevra yapmaya çalışan yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybeden “Poşetli Dede” ve “Garip” olarak bilinen kişinin kimliği belirlendi.

'Poşetli Dede' Mirası Herkesi Şaşırttı!
Edinilen bilgiye göre, Konya'da 'Poşetli Dede' ve 'Garip' olarak tanınan kimsesiz yaşlı adam, önceki gece şehirlerarası otobüs terminalinde geri manevra yapan yolcu otobüsünün altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti.

Konya'da derin bir üzüntüye neden olan kazanın ardından, 'Poşetli Dede' için birçok söylenti de ortaya çıktı. Kimilerine göre ODTÜ'den terk, kimine göre de kimya mühendisi olarak hakkında söylentiler çıkan 'Poşetli Dede'nin kimliği de merak ediliyordu.

Kazanın ardından Beyhekim Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Keleş'in yapılan araştırmalar sonucunda isminin Mehmet Keleş olduğu belirlendi. Vanlı olarak bilinen Keleş'in Çorumlu olduğu, İstanbul ve Ankara'da yaşayan yeğenlerinin Konya emniyetiyle temasa geçerek, cenazeyi almak istedikleri belirtildi.

Cenazenin bulunduğu Beyhekim Devlet Hastanesi'ne Çorum'dan bir yakınının gelerek cenazeyi almak istediği ancak savcının birinci dereceden yakın olmadıkları gerekçesiyle Mehmet Keleş'in cenazesini teslim etmediği öğrenildi. 15 günlük süre zarfında birinci dereceden yakınlarının başvurmaması halinde Keleş'in kimsesizler mezarlığına defnedileceği ifade edildi.

Yıllardır Konya'da bulunan ve vatandaşlardan para toplayarak geçimini sağlayan Mehmet Keleş'in topladığı paraları kimliği açıklanmayan bir esnafa teslim ettiği öğrenildi. Esnafın kendisine verilen paraları da Mehmet Keleş için açtığı bir hesapta tuttuğu ortaya çıktı. Mehmet Keleş'in ölüm haberinden sonra ismi açıklanmayan esnafın bankada tuttuğu paraları akrabalarına verilmek üzere emniyete teslim ettiği öğrenildi. Emniyete teslim edilen para miktarının ise 1 milyon TL'nin üzerinde olduğu açıklandı. Halen hastane morgunda bekleyen cenazenin İstanbul ve Ankara'dan gelecek olan kişilerin Keleş'in yakınlarının olduğunun tespit edilmesinden sonra teslim edileceği ifade edildi.

Öte yandan, Mehmet Keleş'e ait olduğu belirtilen 1 milyon TL'nin üzerindeki paranın akrabalarına hemen teslim edilmesinin mümkün olmadığı, bunun için gerekli olan resmi prosedürlerin tamamlanmasının gerektiği kaydedildi.