(özel Haber) Kimliğinde Fotoğraf Olmadığı İçin Kpss'ye Giremedi

Adana'da KPSS'ye girmek isteyen bir kişi, kimliğinde fotoğrafı olmadığı için hayatında ilk kez gireceği sınava alınmadı.


Türkiye genelinde bugün sabah saat 09.30'da ortaöğretim KPSS başladı.

Adaylar saat 09.00'dan itibaren sınav salonlarına güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra alınmaya başlandı. Sınava annesi Sema Duygun ile gelen Süleyman Duygun arama noktasından geçip sınav salonuna gitti. Ancak burada yapılan kontrolde kimliğinde fotoğraf olmadığını gören salon görevlisi bu halde sınava alınamayacağını söyledi.

Bunun üzerine Duygun salondan çıkıp annesinin yanına geldi. Anne Duygun önce polislerin yanına gidip, "Oğlum 16 yaşında tecrübe olsun diye sınava girecek ancak kimliğinde fotoğrafı olmadığı için almıyorlar bir şans verilmez mi" diye sordu. Polis hemen konuyu salon görevlilerine iletti. Salon görevlisi ailenin yanına gelip sınava alınıp alınmayacağı konusunda yardımcı olacaklarını söyleyip Duygun'un kimliğini ve sınav giriş belgesini alarak sınavda sorumlu görevlinin yanına gitti. Ancak yapılan incelemelerin ardından kimliğinde 15 yaşından sonra fotoğraf olması gerekiyor ibaresi yer aldığı için kimliğinde fotoğraf olmayan adayın sınava alınamayacağını belirtildi. Görevli nüfus müdürlüklerinin haftasonu da açık olduğunu hemen kimliğine fotoğraf yapıştırması halinde sınava alınabileceğini söyledi.

Ancak bütün nüfus müdürlükleri telefonla aranmasına rağmen açık nüfus müdürlüğü bulunamadı

Bu nedenle Duygun hayatında ilk kez girmek istediği sınava giremedi. Duygun sınava kendisini denemek için girmek istediğini belirterek, "Benim için kötü bir sınav oldu. Hayatımda ilk kez gireceğim sınava giremedim. Kimliğimde fotoğraf olmadığını biliyordum ama bir türlü gidip nüfus müdürlüğüne bu işlemi yaptırmadım" dedi.

Anne Duygun ise oğlunu bir hafta önce uyardığını söyleyerek, "Ancak oğlum beni dinlemeyip kimliğine fotoğraf yapıştırmadı. Şimdi sınava giremedi. Bu oğluma büyük ders oldu" diye konuştu.

Daha sonra anne oğul okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA