Kuraklık Sonucu Üzümdere İrmağı Kurudu

Akseki ve İbradı sınırlarında bulunan Üzümdere Irmağı, kuraklık sonucu kurudu.

Oymapınar ve Manavgat barajlarını besleyen Üzümdere Irmağı, son dönemde etkili olan kuraklıktan olumsuz etkilendi. Irmakta yer yer bulunan küçük göletler dışında artık su akmıyor.
Üzümdere Vadisi Handos mevkisinde iş yeri bulunan İbrahim Tuncer, AA muhabirine, önceki yıllarda kasım ayına kadar ırmaktan az da olsa su aktığını söyledi.

Bu yıl ise ırmaktan hiç su akmadığını anlatan Tuncer, "Sadece ırmak yatağında yer yer oluşan göletlerde az da olsa su bulunuyor" dedi.

Irmağın 7-8 yıl önce de kuruduğunu hatırladığını belirten Tuncer, "Bu ırmak, Manavgat Barajı'nı besleyen en önemli ırmaktır. Yazın bu vadi piknik alanıdır. Su olmadığı için pikniğe gelen de olmuyor. Irmakta bulunan canlılar da telef oluyor" diye konuştu.

Bölgede yaşayanlardan Tanju Çolak ise ırmağın kuruduğunu ikinci kez gördüğünü dile getirerek, "Çocukluğumuzda buraya yüzmeye gelirdik. Şimdi ise hiç su yok. Irmağın kurumasının nedeni sanıyorum kar ve yağmurun az yağmasından kaynaklanıyor" ifadesini kullandı.
Öte yandan DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise son dönemde azalan yağmur nedeniyle bazı ırmaklarda suyun azaldığını, bazılarının da kuruyabildiğini bildirdi.

Kaynak: AA