Kılıçdaroğlu'ndan IŞİD konusunda 'U' dönüşü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 9 Eylül'de "Türkiye IŞİD'e karşı koalisyona girmeli" 27 Eylül'deyse "Türkiye sınır dışı operasyona girmemeli" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan IŞİD konusunda 'U' dönüşü
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yine kendinden beklenen açıklamayı yaptı.

9 Eylül 2014'te, "Türkiye savunma açısından Batı ittifakının parçası. Türkiye'nin Ortadoğu'da IŞİD'e karşı yapılacak operasyonda yer almasına karşı çıkmayız. Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir karar olur" dedi.

HÜKÜMETİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK İSTEDİ

49 vatandaşımızın IŞİD'in elinde rehin olduğu için bu açıklamayı yapan ve hükümeti zor durumda bırakmak isteyen Kılıçdaroğlu, dün Bolu'da kendinden beklenen açıklamayı yaptı: Meclis'e getirilmesi planlanan Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin öncelikle içeriğine bakacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başka ülkenin topraklarına girmesini istemiyoruz...

REHİNELER KURTARILINCA ÇARK ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun 18 günde çark etmesinin nedeni olarak rehinelerin kurtarılması gösterildi. Sosyal medyada Kılıçdaroğlu için, "İktidarı yıpratmak için rehinelerin bile hayatını zor duruma soktu. Bu kadar da ülkesinden nefret eden bir anamuhalefet lideri tarihte görülmedi" yorumları yapıldı.