Karatay'da Yayla Yolları Kumlanıyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, yayla yollarının düzenlenmesi ve kumlama çalışmalarına başladı.

Karatay'da Yayla Yolları Kumlanıyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'a mahalle olarak bağlanan köy ve beldelerde ilk çalışmaların Büyükşehir Yasası'nın çıkmasından önce başlatıldığını ifade ederek gerekli olan birçok ihtiyacın yeni bağlanan mahallelerde giderildiğini söyledi.

Belediye olarak çalışmaların hem merkezde hem de yeni bağlanan mahallelerde devam ettiğini vurgulayan Hançerli, 32 kilometrelik satıh kaplama çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yayla yollarının stabilize kumlama çalışmasına başlandığını ifade etti.

İhalesi tamamlanan yaklaşık 50 kilometre civarında yayla yolunun kumlanacağını dile getiren Başkan Hançerli, hemen hemen tüm yayla yollarının kumlanacağını söyleyerek, "Bu konuda hemşerilerimize söz verdik" dedi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Karatay'ın her mahallesinde altyapı, üstyapı ve diğer hizmetler noktasında eksikliklerin hızla giderildiğini kaydeden Başkan Hançerli, yapılan bu özverili çalışmalar neticesinde 29 mahallede; metruk binaların yıkımı, cami ve okul bahçelerinin çevre düzenlemesi ile ağaçlandırma çalışmaları, çöp konteynerlerinin yerleştirilmesi, 5 metreküp ve 10 metreküplük tatlı su depoları konması, asfalt ve satıh kaplama çalışmaları, park ve kauçuk tabanlı çocuk oyun guruplarının yapımı, futbol ve basketbol sahaları, kamelya ve oturma bankları, mahalle girişlerinde mahalle isimlerinin yer aldığı totem levhaların yerleştirilmesiyle birlikte bir çok çalışmanın tamamlandığını sözlerine ekledi.

Yayla yollarının düzenlenerek kumlanması hususunda görüşlerini aldığımız Divanlar Mahalle Muhtarı Ali Eken, Büyükşehir Yasası korkularını Karatay Belediyesi'nin çalışmalarıyla yendiklerini dile getirdi. Özellikle köy halkının ihtiyacı olan ve sürekli kullanılan yayla yollarının Karatay Belediyesi ekipleri tarafından kumlanmasının köy halkı tarafından sevinçle karşılandığına dikkat çeken Ali Eken, köylerine verdikleri hizmetlerden dolayı Karatay Belediyesine teşekkür etti.
Kaynak: İHA