Hatay'da Sel

Hatay'ın Ötençay Mahallesi mevkisinde meydana gelen sel nedeniyle Antakya-İskenderun yolu bir süre trafiğe kapandı.

Antakya'da akşamdan itibaren etkili olan yağış nedeniyle Ötençay Mahallesi mevkisinde sel meydana geldi. Karayolu ekiplerinin yol çalışması sürdürdüğü Antakya-İskenderun karayolu, selin dağdan getirdiği balçıkla kapandı. Bazı araçların içlerinin balçıkla dolduğu ve yolda kaldığı olayın ardından AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.
Yaklaşık 2 saat araç trafiğine kapanan Antakya-İskenderun karayolunda trafik, yapılan çalışmanın ardından tek şeritten verilmeye başlandı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Fevzi Kilisli, gazetecilere yaptığı açıklamada, haberi alır almaz itfaiye araçlarının olay yerine intikal ettiğini kaydetti.

Cenazeden dönen polis araçlarının sele kapıldığı bilgisini alarak olay yerine geldiklerini belirten Kilisli, asayiş ekiplerinin yanı sıra yolda kalan bazı araçlardaki vatandaşları da kurtardıklarını söyledi.

Ötençay Mahallesi'nde bazı ahırlarda hayvanların telef olduğunu ve maddi hasarın meydana geldiğini vurgulayan Kilisli, "Dağdan gelen taşkın su, başka bir şey yok. Kırıkhan ilçesi istikametinde de mahsur kalan araçlar vardı. Onları da kurtardık. Yaralı olduğu söyleniyor ama ciddi bir şey yok. Taşkın olabilecek yerlerde ekiplerimiz bekliyor, inşallah başka bir olay yaşanmaz" diye konuştu.

Olay anında yolda bulunan vatandaşlardan Ahmet Erkal, yükledikleri pamuğu fabrikaya boşalttıkları sırada seli gördüklerini ve araçlarda mahsur kalanları kurtardıklarını kaydetti.

Bu arada Hatay'da yağış zaman zaman şiddetini arttırarak devam ediyor.
Kaynak: AA