Hatay’da Sağanak Yağış Karayolunu Trafiğe Kapattı.

Hatay’da meydana gelen sağanak yağı sele neden oldu.

Amanos dağlarından gelen sel sularının beraberinde getirdiği balçık Antakya-İskenderun karayolunu trafiğe kapattı.
Sel sularına kapılan 3 araç zarar görürken, araçlar içerisinde mahsur kalan vatandaşları Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar kurtardı.

Gece geç saat 22.00 sularından başlayan ve aralıksız olarak 2 saat kadar devam eden sağanak yağış Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da etkili oldu.

Amanos dağlarından gelen sel suları ile birlikte akan balçık Antakya-İskenderun karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu. Balçıkla kaplanan karayolu yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapandı.

Sel suları yoldan geçen 3 aracı kullanılamaz hale getirirken, araçlarda mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ve afad ekipleri tarafından kurtarıldı. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Trafiğe kapanan karayolu Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası trafiğe açıldı.

Sel sularının bir anda üzerlerine geldiğini belirten Ahmet erkan, “Pamuk yüklemiştik. Pamuğu fabrikaya boşalttık. Gelirken buranın su altında kaldığını gördük. Sel suları arasında mahsur kalan birkaç aile vardı. Bağırıyorlardı. Hemen traktörümüzle yardıma gittik. Su içinde kalan bir iki arabayı çektik. İçerde tır şöförü vardı oda mahsur kalmıştı onu da kurtardık. Bizim ulaşamadığımız aileleri de kurtarma ekipleri kurtardı.” diye konuştu.

Meydana gelen selin herhangi bir can kaybına neden olmadığını belirten Hatay Büyükşehir İtfaiyesi Daire Başkanı Fevzi Kilisli, “Vatandaşların sel ihbarı üzerine ekiplerimiz hemen harekete geçtiler. Sel sularına kapılan araçlar vardı. Araçlarda mahsur kalan vatandaşlar ekiplerimiz tarafından kurtarıldı. Araçların birinde birde bebek var. Çok şükür can kaybımız yok. Fakat köyün içerisinde hayvanlar telef olmuş. Başkada bir kayıplar yok. Bazı duvarlar yıkılmış. Dediğim gibi maddi zarar var ama can kaybı yok. Kırıkhan istikametinden Antakya’ya gelen 4 araç daha mahsur kaldı. Oradaki insanları da kurtardık.” dedi.

Kaynak: İHA