Adana'da Atanamayan Öğretmen Adayları Eylem Yaptı

Adana'da bir grup öğretmen adayı atamalarda branşlara dikkat edilmediği iddiasıyla eylem yaptı.

Atatürk Parkı'nda toplanan ve kendilerini "Atanması yapılmayan branş öğretmenleri" olarak isimlendiren grup, ''Şubatta 40 branş öğretmen atansın'', ''Ver kadroyu al 3 çocuğu'', Branşımı kaybettim hükümsüzdür'' gibi dövizler açarak yapılan öğretmen atamalarını protesto etti.
Branş öğretmenleri adına açıklama yapan Türkçe öğretmeni Selen Ziren, kendilerinin atanamayan yaklaşık 300 bin öğretmenden bir grup olduklarını söyledi.

Senelerce üniversitelerde verdikleri emeklerin bir çırpıda yok edildiğini, öğretmen atamalarında branşlara göre atama yapılmadığını savunan Ziren, ''Bu alanda ve Türkiye'nin her yerinde bulunan tüm atanamayan branş öğretmenler olarak atamalarda yapılan yanlışlardan bir an evvel dönülmesini, herkesin kendi branşında atanmasını kasım veya şubat ayında 40 bin branş öğretmeninin atanmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Öğretmenler ayrıca ''Branş öğretmenliği öldü'' diye bir ilan vermek istediklerini fakat paraları yetmediğini belirterek alanda bulunan vatandaşlardan bağış topladı.
Kaynak: AA