Meteorolojinin Sel Alarmı Kırıkhan İlçesini Alarma Geçirdi

Bugün öğleden sonrası için alarm veren Meteoroloji yetkililerinin uyarılarını dikkate alan Kırıkhan Belediyesi, başta muhtarlar olmak üzere, olası sel bölgesindeki vatandaşları uyardı.

Meteorolojinin Sel Alarmı Kırıkhan İlçesini Alarma Geçirdi

Özellikle Delibekirli Dere yatağı üzerinde bulunan yerleşim sahiplerini uyaran Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Akşam saat 22.00 sularında tüm muhtarlarımızı arayarak sel tehlikesi karşısında dikkatli olmalarını istedik. Devlet su İşleri yetkilileriyle de görüşerek aldığımız iş makineleriyle Delibekirli dere yatağını temizleyerek, olası bir selde taşkını önlemek için tedbirler aldık ve halen çalışmalarımız sürüyor.

Ayrıca belediye ekiplerimizde dere yatağı kenarında ikamet eden vatandaşlarımızı anonsla uyarırken, Kırıkhan müftülüğü aracılığıyla da merkezi sistem ile tüm cami hoparlörlerinden anonslar yaptırıyoruz.

Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Dere yatağı kenarında bulananlar ise bir günlükte olsa evlerini terk ederek yüksek yerlere çıksınlar" dedi.

Devlet su İşlerine ait iş makineleri ve belediye ekipleri dere yatağındaki bentleri yıkarak yol açarken, dere içerisindeki ağaçları da kaldırarak, özellikle Devlet hastanesi karşısındaki köprünün tıkanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: İHA