İskenderun Şehidine Ağladı

Bitlis-Diyarbakır karayolundaki polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıya müdahale için giden zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 polisten biri olan Mustafa Arslan, Hatay’ın İskenderun ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

İskenderun Şehidine Ağladı

Helikopterle İskenderun 5 Temmuz Stadına indirilen şehit polis memuru Mustafa Arslan’ın cenazesi polis konvoyu eşliğinde Kaptan Paşa Camii’ne getirildi.

Polis meslektaşları tarafından omuzlarda taşınan şehidin cenazesini gören anne Elif Arslan baygınlık geçirdi. Bayan polis memurları ve sağlık görevlileri tarafından ayağı kaldırılan şehit annesinin feryadı yürekleri dağladı. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit babası Mehmet Arslan ise, güçlükle ayakta durdu. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat ile çok sayıda polis, asker ve vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından polis meslektaşlarının bir kez daha omuzladığı şehit Mustafa Arslan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı

Oğlunun cenaze arabasındaki tabutuna sarılan anne Elif Arslan baygınlık geçirirken koluna giren polis memurlarınca polis otosuna bindirildi. Baba Mehmet Arslan ise özel harekat polislerinin kollarına girmesi ile ayakta durabildi. Ellerinde Türk bayrakları ile cenazeye katılan İskenderunlular ise şehit cenazesinin ardından şehir merkezinde bir süre yürüyüş yaptılar. Şehit polis memuru Mustafa Arslan, Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Asri Mezarlığı’ndaki şehitlik anıtında defnedildi.
Kaynak: İHA