Hazmedemeyenler var

Şanlıurfa'da sınır bölgesine giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, açıklamalarda bulundu.

Hazmedemeyenler var
Bakan Çelik, Türkiye'nin Kobani'den gelen Kürtlere kucak açmasını hazmedemeyen unsurlar olduğunu ifade ederken, "Böyle drmatik olayların yaşandığı bir ortamda kabul edilebilir bir yaklaşım değil" dedi.

Çelik, gelişmeleri şu şekilde değerlendirdi:

"Türkiye bir buçuk milyon vatandaşa kucağını açtı. Tüm görevliler canhıraş bir şekilde Suriyeli vatandaşlara sıcak bir mekana kavuşmaları konusunda çalışırken bu tür yaklaşımları insani değerlerle bağdaştıramıyorum.

Şu anda bulunduğumuz Yumurtalık bölgesinde geçişler sağlanıyor. İlk günlerde 10 noktadan girişler sağlandı. Bugün itibariyle tek merkezden girişler sağlanıyor. Burada bir yığılma var. Aynı zamanda top sesleri geliyor. Gelir gelmez biz de birkaç top sesini duyduk.

Türkiye civarında 80 bin civarında sığınanlar oldu. 6 bin 500 Kobanili vatandaş kamplarda bulunuyor. Belki binin üzerinde araç sınıra dayanmış durumda. Yüzlerce Kobanili Suriyeli vatandaş, Türkiye'ye geçme çabasını sürdürüyor. Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede eşyalarla yüklü araçların sınırdan geçmesi için talimatları oldu.

Hayvan ve araçların geçişiyle ilgili sorunu çözmüş olacağız. Pazartesiden itibaren seri olarak problemleri aşmış olacağız."