Davutoğlu'ndan Tuğluk'a: Edepsiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hedefinde Suruç'ta Mehmetçik'e taş atan milletvekili Aysel Tuğluk vardı.

Davutoğlu'ndan Tuğluk'a: Edepsiz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırşehir'de Ahi Evran Külliyesi'ndeki 27. Ahilik Haftası töreninde konuşta yaptı.

HDP Van Milletvekili Aysel Tuğlak'a tepki gösteren Davutoğlu,'Bir vekil tuttu, o kardeşlerimizin elinden tutarak sınırlarımızın içine çeken o aziz Mehmetçiğe taş atma edepsizliğini gösterdi' dedi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

''Kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz''

''Bakınız, son dönemde Kobani'den gelen kardeşlerimize de kapımızı açtık, hiç bir ayrım gözetmedik'' diyen Davutoğlu, ''Ama bir vekil tuttu, o kardeşimizi, o kardeşlerimizin elinden tutarak, sınırlarımızın içine çeken o aziz Mehmetçiğe taş atma edepsizliğini gösterdi. Ona buradan sesleniyorum; 'Suriye'den gelen o kardeşlerimiz etnik ve mezhebi kökeni ne olursa olsun gelenler, senin için gelmediler, sen orada olduğun için gelmediler, Mehmetçiğin gölgesinde huzur bulacağız' diye geldiler. Eğer Mehmetçik orada olmasaydı onlar o kapıya sığınamazlardı.

Bu toprakların muhafızının da hamisinin de millet olduğunu vurgulayan Davutoğlu, ''Eğer Mehmetçik o sınırı huzurla beklemesiydi, o kardeşlerimiz Türkiye'ye gelmezler, başka yere giderlerdi. Suriye ve Irak'a dönerdik biz. Bunu rüya görenler, bunu düşünenler hiç heveslenmesinler. Bu topraklarda bir daha kardeş kavgası yapılmasına da izin vermeyeceğiz, bu topraklarda kaos çıkarmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Gerektiğinde Ahi Evran'ın ilim adamı vasfıyla bilgiyle donanacağız, gerektiğinde Ahi Evran'ın esnaf vasfıyla ahlakla donanacağız ve donandık ve gerektiğinde Ahi Evran'ın istilacılara karşı o yürekli cesur tavrıyla siyasi tavır göstermekte çekinmeyeceğiz, göstermeye devam edeceğiz'' ifadelerine yer verdi'