Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, IŞİD'le ilgili açıklamalarını Gezi olaylarıyla karşılaştıranları kınadığını belirterek, Gezi olaylarına karışanların, sağlık hizmeti almada herhangi bir sorunla karşılaşmadığını bildirdi.

Müezzinoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, "IŞİD'le ilgili açıklamalar genellikle Gezi olaylarıyla karşılaştırıldı, bununla ilgili değerlendirmeniz ne olur?" sorusuna Müezzinoğlu, "Gezi olaylarıyla karşılaştıranları açıkçası kınıyorum. Bir defa Gezi olaylarının hiçbir kademesinde, hangi boyutuyla olur olmasın, Gezi olayına karışan gencimiz veya vatandaşımız sağlık hizmeti alınımında herhangi bir sorunla karşılaşmamıştır" karşılığını verdi.
Olaylar sırasında 112 Acil ambulans hizmetlerinin her türlü hizmeti verdiğini dile getiren Müezzinoğlu, şunları söyledi:
"28 tane ambulansımızın tahrip edilmesi ve ambulansta çalışanlarımızın mağdur edilmesine rağmen herhangi bir vatandaşımız bu anlamda sağlık hizmeti alımında herhangi bir sorunla karşılaşmamıştır. Bütün acillerimiz, acil hizmetlerimiz, hastanelerimiz her türlü sağlık hizmetini ister Gezi de olsun ister farklı olaylarda olsun hizmeti almıştır. Dolayısıyla bu anlamda hekimliğin gereği, sağlık hizmetinin sunumu gereği bir güvenlik veya kolluk görevi yapma gibi bir görevi yoktur. Hastaysa, yaralıysa, tedaviye ihtiyacı varsa asla onun dışında herhangi bir sorgulama yapmadan tedavisini yapar ve biz de Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak geçmişte olduğu gibi bugün de aynı şekilde duyarlı bir şekilde insani görevimizi görüyoruz, mesleki sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Gezi'de de bunu en ideal şekilde yaptık."
Müezzinoğlu, bir başka gazetecinin "Bazı ilaçlar için getirilen taban fiyat uygulaması tartışılıyor, nasıl değerlendiriyorsunuz" sorunusa da "Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve EKK'da taban fiyatı uygulaması gibi bir karar alındı. Çünkü aynı içeriği olan ilaçların çok farklı fiyatları var. Halbuki içerik aynı olunca bu içeriğin bedelini sosyal güvenlik üstleniyor ama bunun ambalaj sunumu veya kamuoyu algısı sunumundaki farkları üstlenmiyor. Bunu kamuoyuna öyle veya böyle anlatacağız" cevabını verdi.
Sağılk Bakanlığının Suruç'taki faaliyetlerine ilişkin bir soru üzerine de Müezzinoğlu, Suriye'den gelenlere her türlü sağlık hizmetini sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Müezzinoğlu, "Son dönemde de Irak'tan gelmeye başladı.

Bu Irak'tan gelen misafirlerimize de ilk anda sağlık kontrollerini yapmak, aşı gereği olan çocukları aşılayabilmek, koruyucu halk sağlığı tedbirleri açısından bütün tedbirleri alıyor ve uyguluyoruz. Ondan sonra yerleştiği bölgelerine göre, ikametlerine göre de diğer sağlık hizmetleri planlamalarını yapıyoruz, diğerlerinde olduğu gibi" diye konuştu.


Kaynak: AA