Makü Rektörü Saatcı Yatırımları Anlattı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 2014 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre en çok tercih edilen üniversitelerden biri olurken MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Taşoda Konağı’nda gazetecilerle bir araya gelerek yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Makü Rektörü Saatcı Yatırımları Anlattı

Üniversite tercihlerinde 205 bin 19 öğrencinin MAKÜ’yü tercih ettiğini belirten MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı,"Biz 7 bin 400 civarında bir kontenjanla çıktığımız bu maratonda, 205 bin 19 kişinin teveccühünü kazanmışız ki, bu hem üniversitemiz hem de şehrimiz için gerçekten bir gurur kaynağıdır. Bu rakam geçen sene itibariyle 111 bin civarındaydı. Yani tam iki katına katlamış bir tercih almışız" dedi.


MAKÜ öğrencilerinin Burdur’a hareket getirerek güç kattığını dile getiren Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı ise, "Uzun yıllar Burdur üniversite konumunda Isparta’ya bağlıydı. Daha önce de Antalya’ya bağlıydı. Üniversitenin oluşmasından sonra Burdur kendi kültürünü, kendi eğitim sistemini yaşar konuma geldi. Eğitim ve öğretim yılının MAKÜ’ye hayırlı olmasını ve huzur getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından MAKü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Genel Sekreter Yusuf Altındal, Rektörü Yardımcıları, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı ve Burdur’da görev yapan gazeteciler, İstiklal Yerleşkesi’nde yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi

MAKÜ Yapı İşleri ve İnşaat Daire Başkanı Ali Nihat Gündüzalp, yatırımlar hakkında gazetecilere bilgiler verdi.
Kaynak: İHA