Emrah Barlak Davası Ertelendi

İzmir’in Limontepe semtinde yaşanan tartışma sırasında bir kişiyi öldürdüğü, iki kişiyi de yaraladığı iddia edilen polis memuru İ.

K.’nin yargılandığı davada kararın açıklanması beklenirken, savcı ve mahkeme başkanının değişmesi nedeniyle duruşma ertelendi.

İzmir'in Limontepe semtinde, bir trafik kazasının ardından çıkan tartışmada polise direnen Emrah Barlak’ın ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen polis memuru İ.K.’nin yargılanmasına devam edildi. Bugün görülen duruşmada karar çıkması beklenirken mahkeme başkanı ve savcının değişmesi sebebiyle dava kasım ayına ertelendi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, polis memuru olan tutuklu sanık İ.K. ve avukatı Tolga Yurdakıl, Barlak'ın annesi Gülpaşa Barlak, babası Nusrettin Barlak, ablası Dilek Gözgeç, avukatları Aykut Dikencik, Süphan Erkan, Nergiz Tuba Aslan ve Zeynel Kaya katıldı.

Ağabeyi, davanın müşteki ve sanığı olan Erhan Barlak ise duruşmadan iki gün önce yapılan operasyon kapsamında 89 kilo uyuşturucu madde bulundurduğu iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanması sebebiyle katılamadı. Son duruşmada mahkemenin hem başkanı hem de savcısı değişti.

Mahkeme heyeti, yeni savcının dosyayı inceleyerek mütalaasını hazırlamasına ve sanık İ.K.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı Kasım ayına erteledi.

“ADALET İSTİYORUZ”
Duruşmadan önce Emrah Barlak'ın ailesi, bazı sivil toplum kuruluşları ile basın açıklaması yaptı. Emrah Barlak’ın ablası Dilek Gözgeç de, tek beklentisinin adaletin yerini bulması olduğunu belirtti.

Ailenin avukatı Tuba Nergis Aslan da, şöyle konuştu: “Emrah Barlak hayatını kaybetmiş, kardeşi Erhan Barlak dört kurşunla yaralanmıştı. Sanık, tutuklu olarak yargılanıyor.” Anne Gülpaşa Barlak ise “Çocuklarımdan birini toprağa verdim, ikisi de sakat. Ben adalet istiyorum. Çocuğumun hakkını yerde bırakmayacağım. Gerekirse Cumhurbaşkanına kadar gideceğim” diye konuştu.

Kaynak: İHA