Domuzlara Karşı Sürek Avı Başlatılacak

Simav'da çiftçilerin ürünlerine zarar veren domuzlarla mücadele yapılacak.

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü organizasyonunda yapılacak mücadelede, domuzlar için sürek avı başlatılacak.
Domuzlar tarafından tarlasına zarar verilen çiftçi Mehmet Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede son yıllarda yaşanan en büyük yaban domuzu istilası olduğunu söyledi.

Domuzların özellikle tarlalardaki ürünlere zarar verdiğini belirten Er, "Tarlalardaki ürünlerin yetişmesiyle dağlarda aç kalan domuzlar, sürüler halinde ovaya indi. Zaman zaman karayollarından geçerken araçların kaza yapmasına da neden olan yaban domuzlarını vurmak yasak. Bu nedenle yaban domuzuna karşı mücadele edemiyoruz. Domuzların girdiği ekili alanlardan hiçbir ürün almıyoruz. Kaymakamlığa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne, avcı kulüplerine durumu bildirdik. Domuzlar en kısa sürede ya yok edilmeli ya da ekili arazilerimizden çıkarılmalı" diye konuştu.

Öte yandan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan, avcı kulüplerine yazı göndererek, sürek avına katılmak isteyen avcıların isim listesini istedi.
Kaynak: AA