Diyarbakır'da polise silahlı saldırı

Diyarbakır'da devriye görevi yürüten polis aracına uzun namlulu silahlarla açılan ateşte 3 polis yaralandı.

Diyarbakır'da polise silahlı saldırı
Saldırıda yaralanan ve aracı kullanan polis memuru hiç durmadan otomobili özel bir hastanenin acil servisine kadar ulaştırdı. Diyarbakır'da saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA TARADILAR

Olay, saat 23.30 sıralarında merkez Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi'nde meydana geldi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ait resmi 2 polis aracı, devriye görevi yürütürken, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Açılan ateşte araçta bulunan 3 polis yaralanırken, yaralı polislerin de saldırganlara ateş açtığı öğrenildi. Ateş açılması üzerine saldırganlar bölgeden kaçtı.

Kendisi ile 2 polisin yaralandığı aracının sürücüsü hiç durmadan otomobilini olay yerine yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan özel bir hastanenin acil servisine ulaştırdı. Burada polisler tedaviye alındı. Yaralı 3 polisin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Diyarbakır'da 3 polisin yaralandığı silahlı saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kentin giriş ve çıkışları tutulurken, polis olası yeni bir saldırıya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

AYNI BÖLGEDE 2 POLİS ŞEHİT OLMUŞTU

Ağustos ayında aynı bölgede 2 istihbarat polisi saldırıya uğrayarak şehit edilmişti.