Diktiği Ağacın Gölgesinde Geçen Bir Ömür

Tokat'ta, tarihi Ali Paşa Camisi'nin yanında 70 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 82 yaşındaki Hakkı Gülener, mesleğini 69 yıl önce diktiği ağacın gölgesinde sürdürüyor.

Ali Paşa Camisi'nin yanındaki kulübenin önünde yıllardır ayakkabı boyayarak geçimini sağlayan Gülener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleği babasından öğrendiğini belirterek, "70 yıl önce babamla Ali Paşa Camisi yanında ayakkabı boyamaya başladım. Yıllarca buraya sabah boya sandığıyla geldim, akşam da işim bitince boya sandığımla eve döndüm" dedi.

Gülener, ayakkabı boyadığı yere 69 yıl önce akasya fidanı diktiğini ifade ederek, "Zaman geçtikçe diktiğim fidan büyüdü, ağaç oldu. Bu ağacın gölgesinde ayakkabı boyuyorum. Bu, bana çok mutluluk veriyor. Eğer budanması gerekiyorsa belediyeye haber veriyorum. Görevliler gelip buduyor" diye konuştu.

Ayakkabı boyacılığını severek yaptığını dile getiren Gülener, şunları kaydetti:
"Bu mesleği yaklaşık 70 yıldır severek sürdürüyorum. Allah ömür verirse sürdüreceğim. Bu işten kazandığımla bir oğlumu ve 3 kızımı büyüttüm. Bu meslek, 70 yıldır bana işte ve sözde dürüstlüğü öğretti. Ailem ve çevremden mesleğimle ilgili sürekli destek gördüm. Günlük 20-30 kişinin ayakkabısını boyuyorum. Bazen yaşıma yakın insanlarla eskileri yad ediyorum. Bugünkü kulübemi 20 yıl önce eski emniyet müdürü Nejat Güngör yaptırdı. Mesleğimi burada devam ettiriyorum."

Kaynak: AA