'6. Uluslararası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği'

Kırklareli Belediyesince düzenlenen "6. Uluslararası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği" kortej yürüyüşü ile başladı.

Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, kortej oluşturarak Yayla Meydanı'na yürüdü.
Kesimoğlu, burada yaptığı konuşmada, şenliğin 6'ıncı yılında adına uygun şekilde kutlandığını söyledi.

Kırklareli'nin "üzüm kenti" olarak bilindiğini belirten Kesimoğlu, üzüm bağlarının yoğun olduğunu ifade etti.

Kırklareli'nin geçmiş yıllarda bağcılıkta önemli kentler arasında yer aldığını vurgulayan Kesimoğlu, geleneklere sahip çıkarak geleceğe ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Belediye olarak yok olmaya yüz tutmuş bağcılığa sahip çıkmaya çalıştıklarını anlatan Kesimoğlu, "Kırklareli bağcılık anlamında geçmiş yıllarda önemli kentler arasındaydı. Belediye olarak bitmeye yüz tutmuş bağcılığa ve bir avuç üreticiye sahip çıkma anlayışı içinde onların çabalarına katkı koymak amacıyla buradayız. Geleneklerimize sahip çıkarak geleceğe ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu yıl 6'ıncısını düzenlediğimiz Uluslararası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği bu anlamda önemlidir" dedi.

Üzüm şırasından üretilen hardaliyenin 1930 yılında Kırklareli'ni ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'e ikram edildiğini anımsatan Kesimoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk hardaliyenin tadına baktığında milli içecek haline dönüştürülmesi talimatı vermiş. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından restorasyonu tamamlanan Yayla Parkı açıldı.
Şenliğe katılanlara yaklaşık bir ton üzüm ikram edildi. Şenlik yarın sona erecek.
Kaynak: AA