Ordu'da Tavukçuluğun Yaygınlaştırılması Projesi

Altınordu Ziraat Odası, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Ordu Üniversitesi, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile DOKAP illerini kapsayan ve pilot il olarak Ordu ilinde uygulanan "Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında açılış töreni yapıldı.

Altınordu ilçesine bağlı Kökenli Mahallesi'nde Alaattin-Rukiye Şen'e ait işletmede gerçekleştirilen törene, Ordu Valisi irfan Balkanlıoğlu, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Serdar Kamanlı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, ziraat odası başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Balkanlıoğlu, fındık üreticilerinin çok büyük faydasını göreceği bir projenin hayata geçirilmiş olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:
"Fındık bu yıl Doğu Karadeniz'de hiç yok gibi, bu proje çiftçilerimiz için çok önemli bir proje. Fındık bahçelerinde tamamen organik koşullarda fındığa faydası olan bir proje hayata geçmiş durumda. Tavuklar fındık bahçelerinde hem otları, böcekleri tüketiyor hem de fındık bahçelerini dezenfekte ediyor. Yani tavuğun hemen hemen her şeyinden faydalanmış oluyoruz. Bu projeye ev sahipliği yapan kurumlara teşekkür ediyorum. İnşallah ilimizde, bölgemizde bu proje yaygınlaşarak çoğalır ve çiftçilerimize yeni bir gelir kapısı olur. Buna benzer çalışmaları yapmak lazım. Amaç, çiftçimizin, üreticimizin cebine biraz daha fazla para girsin. Mahallinde geçinsinler, göç etmesinler. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."
Yüce de konuşmasında, bugüne kadar Altınordu, Perşembe, Fatsa, Ulubey ilçelerinden 80, Akkuş ilçesinde ise 175 olmak üzere toplam 255 üreticinin serbest sistem yumurta tavukçuluğu yapmak üzere başvuruda bulunduğunu, üreticilerin kredi, ruhsat, kümes inşaatı ve üretime başlama aşamalarının devam ettiğini anlatarak, 30 işletmede kümes yapım işinin tamamlandığını, 15'inin ise üretim faaliyetine başladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından işletmenin açılış kurdelesi kesilerek, tavuk çiftliği gezildi.
Kaynak: AA