Matso Heyetinin Thy Antalya Bölge Müdürü Durna'yı Ziyareti

Ahmet Boztaş başkanlığındaki Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) heyeti, Türk Hava Yolları (THY) Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna'yı ziyaret etti.

Ziyarette ilçe ekonomisi hakkında bilgi veren Boztaş, 2013 yılında Manavgat'a yaklaşık 4,5 milyon turistin geldiğini, ilçenin turizm gelirinin de 4 milyar doları aştığını söyledi.

Yaz aylarındaki turizm hareketliliği ile ilçe nüfusunun yaklaşık 750 bin kişiye yaklaştığını kaydeden Boztaş, Manavgat'ta günlük ortalama 750 ile bin kişinin ulaşım için hava yolunu tercih ettiğini bildirdi.

THY'nin Manavgat'tan Antalya Havalimanı'na servisi bulunmadığını belirten Boztaş, "İlçemizden Antalya Havalimanı'na servis konulması iş dünyası, hemşehrilerimiz ve tatil için ilçemize gelen misafirlerimizin ve THY'nin yararına olacağını düşünüyoruz. Manavgat'tan Antalya Havalimanı'na ücretsiz servis konulmasını talep ediyoruz" dedi.

THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna ise THY'nin Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden birisi olduğunu belirterek, dünyanın en uç noktasına uçtuğu gibi, dünyanın en uç noktasından da konukları Antalya'ya getirdiğini söyledi.

Kurum olarak bölgenin tanıtımı, gelişmesi ve turizmine yönelik çalışmalara destek verdiklerini belirten Durna, Manavgat'tan Antalya Havalimanı'na ücretsiz servis konulması talebini THY Genel Müdürlüğü ile görüşerek çözmeyi planladıklarını kaydetti.


Kaynak: AA