Matso'dan Manavgat’a Servis Talebi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş beraberindeki heyetle, Türk Hava Yolları (THY) Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna'yı ziyaret etti.

Matso'dan Manavgat’a Servis Talebi

Ziyarete MATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Arslan, Hüseyin Akın, Halit Torun ile Meclis Katip Üyesi Mustafa Kısa katıldı.

Ziyarette MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ilçe ekonomisi ve oda çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Manavgat’a 2013 yılı verilerine göre, yaklaşık 4,5 milyon turistin geldiğini ve turizm gelirinin 4 milyar doları aştığını belirten Boztaş, yaz aylarındaki turizm hareketliliği ile ilçe nüfusunun yaklaşık 750 bine yaklaştığını söyledi.

Manavgat'ta günlük ortalama 750-1000 kişinin ulaşım için hava yolunu tercih ettiğini kaydeden Boztaş, bu rakama aynı güzergah üzerinde ilçe ve bölgelerinde eklenmesiyle küçümsenemeyecek rakamlara ulaştığına vurguladı.

Türk Hava Yolları’nın Manavgat'tan Antalya Havalimanı’na servisinin olmadığını ifade eden Boztaş, "İlçemizde Antalya Havalimanı’na servis konulmasının, başta iş dünyası olmak üzere hem hemşehrilerimizin ve ilçemizi tatil ya da başka nedenle ziyaret eden misafirlerimizin ve Türk Hava Yolları’nın yararına olacağını düşünüyoruz" dedi.

THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna ise Türk Hava Yolları’nın Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinden birisi olduğunu belirterek dünyanın en uç noktasına uçtuğu gibi dünyanın en uç noktasından da konukları Antalya'ya getirdiğini söyledi.

Kurum olarak bölgenin tanıtımı gelişmesi ve turizmine yönelik çalışmalara da destek verdiklerini hatırlatan Durna, kurumun her geçen gün daha da büyüdüğünü belirtti.

Ziyareti için MATSO heyetine teşekkür eden Durna, Manavgat’tan Antalya Havalimanı’na ücretsiz servis konulmasını talebini THY Genel Müdürlüğü ile görüşerek çözmeyi planladıklarını ifade etti.

Ziyarette Boztaş, THY Bölge Müdürü Durna’ya Manavgat Ekonomik Raporu ile Manavgat’ın yöresel ürünlerinin de yer aldığı hediye paketi verirken, Durna ise Boztaş’a günün anısına plaket verdi.
Kaynak: İHA