İşte Abdullah Gül'ün vasiyeti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ölümü halinde Kayseri’ye gömülmek istediğini açıkladı.

İşte Abdullah Gül'ün vasiyeti
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen hafta Kayseri'ye yaptığı ziyarete ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Gül'ü en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirten Özhaseki, "Biz de vefa borcumuzu yerine getirmek istedik. Bundan da başka mana çıkaranlara gülüyoruz. 'Yeni bir parti, hareketi mi başlıyor ','siyasi oluşum mu var' gibi çok anlamsız, lüzumsuz gereğinden fazla, aşırıya kaçacak yorumlara da gülüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gül'ün ziyaretinde mezarının Kayseri'de olması yönünde isteği olduğunu dile getiren Özhaseki, şunları söyledi:

"Eski cumhurbaşkanlarını düşünün Topkapı'nın en önemli yerlerinde Adnan Menderes'in de rahmetli Turgut Özal'ın da kabri var. Cumhurbaşkanları her yere defnedilebiliyor. Onunla ilgili çok yer söylediğimiz halde Şehir Mezarlığı'nı istedi. Oradaki yerini hazırlıyoruz. Baba kabristanı değil de mezarlığın girişindeki taziye evinin arka tarafını Meclis kararıyla devlet mezarlığına dönüştüreceğiz. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızı vefat ettiğinde de buraya defnedeceğiz."