Hatay’daki Sel Felaketi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin kaybolduğu sel felaketinin yaşandığı Erzin ilçesinde incelemelerde bulundu.

Hatay’daki Sel Felaketi
Savaş, "Bu yaşananlar 15 gün önce olsaydı, çok büyük can kayıpları olabilirdi" dedi.

Bölgede yaşayan 150 – 200 civarında vatandaşın tahliye edildiğini söyleyen Savaş, “Tüm Hatay halkının hem başı sağ olsun. Geçmiş olsun diliyoruz. Gece saat .03.00’ten sonra özellikle Erzin ve Dörtyol ilçelerimiz üst kısımları olan yayla bölgelerinde çok yoğun yağışlar olunca saat 4,5 sonra sel yaşandı. Şu an itibariyle 4 hemşehrimiz kayıp. 2 tane de can kaybımız var" diye konuştu

150-200’e yakın insanımızın da tahliye edildiğini görüyoruz. Devletimizin tüm birimleri burada canla başla çalışıyoruz. Şu anda olay kontrol altına alınmış durumda. Çok büyük bir sel felaketi yaşadık. Ama bu sel felaketini en düşük zayiatla atlatmaya çalışıyoruz. Esas sorunları çözmek hem Büyükşehir Belediyesi'nin hem de Devlet Su İşlerinin görevidir. Herkes kendi üstüne düşeni yaparsa bu işin altından kalkarız” dedi.


Öte yandan, bölgede birçok Suriyeli ailenin olduğunu kaydeden Başkan Savaş, bu durumdan yeni haberdar olduğunu söyledi.

Savaş, “Suriyelilerin burada kaldığını yeni öğrendim. Burada portakal bahçelerinde çalışan mevsimlik işçilermiş. Burada yaşananlar 15 gün önce olsaydı çok daha büyük bir tablo ile karşılaşabilirdik. Çünkü birçok insan buraları tatil amaçlıda tercih ediyor, kaplıcalara geliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA