Hatay'da Arama Çalışmaları Sürüyor

Hatay'ın Erzin ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından kaybolan 4 kişinin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Hatay'da Arama Çalışmaları Sürüyor

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle sel baskınlarının meydana geldiği Amanos Dağları eteklerindeki Başlamış Mahallesi'nde can ve mal kayıpları yaşandı.

İsmet Ilıca Kaplıcaları mevkisinde meydana gelen sele kapılan Osman Başaran'ın (50) cesedi yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulundu. Dere yatağının denizle birleştiği bölgede de Osman Başaran'ın eşi Zübeyde Başaran'a ait olduğu tahmin edilen bir kadının cansız bedenine ulaşıldı.

Bu arada, olay yerine gelen Hatay AFAD ekipleri, Büyükşehir Belediye Müdahale Afet ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü ekipleri ile Adana Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri 4 kişinin bulunması için arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Dere yatağındaki evlerinde mahsur kalan çoğunluğu Suriyeli olan kişileri ise ekipler tarafından kurtarıldı.
Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş felaketin yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı iş makineleri sel bölgesinde evlerde oluşan sel sularını ve çamurları temizlemeye başlarken belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığı belirtildi.
Kaynak: İHA