Gümüşhane'de Gıda Denetimleri

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlilerince 2014 yılı Eylül ayına kadar merkez ve ilçelerde 902 gıda üretim, toplu tüketim ve satış işletmesinde gıda denetimi yapıldığı bildirildi.

İl Müdürü Edip Birşen, yaptığı açıklamada, 2014- 2015 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantin ve çevrelerindeki gıda denetimlerinin arttırıldığını belirtti.

Gıda zincirinin tüm aşamalarında halk sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasına yönelik olarak yapılan denetimlerde uygun görülmeyen işletmelere yasal işlem uygulandığını belirten Birşen, "Yapılan gıda denetimlerinde onay belgesi olmadan satışa sunulduğu tespit edilen 10 bin yumurtanın satışı engellenerek, söz konusu yumurtalar imha edilmiştir" dedi.

Gıda denetçileri tarafından denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini söyleyen Birşen, "Ancak bu konuda tüketicilere de sorumluluk düşmekte olup, aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka incelemeleri ve uygunsuzluk durumunda Alo 174 hattını arayarak bilgi vererek denetimin etkin bir şekilde yapılmasına katkı sağlamaları gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA