Gümüşhane Belediyesi Tiyatro ve Animasyon Ekibi Kuracak

Gümüşhane Belediyesi'nin tiyatro ve animasyon ekibi kuracağı bildirildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kentin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla tiyatro ve animasyon ekibi kurulacağını belirtti.

Belediye olarak halk oyunları ekibini kurduklarını ve yöresel oyunlar başta olmak üzere tüm bölgelere ait halk oyunlarını vatandaşlara izletme imkanı sağladıklarını anımsatan Çimen, şunları kaydetti:
"Belediye olarak sosyal ve kültürel alanlarda birçok etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Etkinliklerimize renk katması için belediye bünyesinde bir tiyatro ve animasyon ekibi kuracağız. Bu çalışmamız da bir ilk olma özelliği taşıyor. Tiyatro ve animasyon ekibi gösteriler sunacak, her kesime hitap edebilecek, çeşitli oyunların sahne alabilmesi sağlanacak. Amatör olarak başlayacağımız tiyatro ve animasyon faaliyetlerimizi profesyonel hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışma ile belediye olarak sanata bir katkı daha sağlamış olacağız."
Çimen, tiyatro ve animasyon ekibine katılmak isteyen bay-bayan adayların, 13 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında Gümüşhane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurabileceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA