Estetik Uğruna 20 Saatlik Uçak Yolculuğu Yaptı

35 yaşında ve 7 yıllık evli olan Tamara Jay Kurt, Avustralya’da satış sorumlusu olarak çalışırken, yaşadığı estetik problemler nedeniyle 20 saatlik uçak yolculuğunun ardından İstanbul’a gelerek ameliyat oldu.

Estetik Uğruna 20 Saatlik Uçak Yolculuğu Yaptı

Karın ve göğüs bölgesindeki deformasyon sebebiyle ameliyat olmak isteyen, fakat ülkesi Avustralya’da buna bir türlü karar veremeyen Tamara, oradaki Türk arkadaşlarının tavsiyesiyle internet üzerinden İstanbul’daki doktorları araştırdığını kaydetti.

“İSTANBUL’DAKİ AMELİYATIMA, AVUSTRALYA’DA ÖDEYECEĞİM PARANIN YARISINI ÖDEDİM”
İnternetten yaptığı araştırma sonrasında yapılan ameliyatları görerek güveninin arttığını belirten Tamara, “Türk doktorlarına güvendim ve estetik cerrahide Türkiye’nin çok gelişmiş ve ileride olduğunu düşünüyorum. İyi bir sonuç alacağımı inandığım için tereddüt etmeden Türkiye’ye gelip Dr. Erdem Bey’e ulaştım” dedi.

Sonuçtan son derece memnun olduğunu belirten Tamara Jay Kurt, “Ameliyat sonrası bir sıkıntı yaşamadım ayrıca eminim yurt dışında gelecek insanlar için buradaki doktorların iyi olması kadar maliyet de önemlidir, çünkü burada yapılan ameliyatların maliyeti Avustralya’daki maliyetlerin yarısı kadar” dedi.

“KOMBİNE AMELİYATLARDA EN ÖNEMLİ FAKTÖR HASTANIN GENEL SAĞLIK DURUMU”
Tamara’nın ameliyatını gerçekleştirilen Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi doktorlarından Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, “Karın ve göğüs estetiği için başvuran hastamızın, karnının alt kısmında sarkıklık ve deformasyon göğüslerinde de yine deformasyon ve şekil bozukluğu mevcuttu. Vücut harmonisinin düzeltilmesi ve sarkmış olan yapıların eski haline getirilmesi için bize ulaşan hastaya, gerekli ameliyat içeriği detaylıca anlatıldı” dedi.

Ardından operasyon sürecinin planlandığını belirten Doç. Dr. Güven, 5,5 saat süren bir ameliyat ile iki girişimi de aynı anda başarı ile gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Doç. Dr. Erdem Güven, “Bu tarz kombine ameliyatlarda hastanın isteği ve ihtiyacı dışında önemli olan bir nokta daha vardır: Hastanın genel sağlık durumunun uygun olup olmaması. Tamara’nın genel sağlık durumunun iyi olması ve eşlik eden bir hastalığının olmaması kombine yani ikili ameliyat için ideal bir durumdaydı. Ameliyat için 10 günlüğüne Türkiye’ye geldi. İki ameliyatı tek seferde geçirmiş olmasına rağmen ameliyattan 3 gün sonra tüm gündelik işlerini yaptığını ve 5 gün sonra da dışarı çıkıp dolaştığını söyledi.

Bu bizim için oldukça önemli. Hastanın konforu, ameliyat sonrasının kolay geçmesi ve herhangi bir problemle karşılaşılmaması bizi son derece memnun etti” dedi.

Türkiye’nin özellikle Plastik ve Estetik cerrahide bilimsel olarak dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olduğunu belirten Doç. Dr. Erdem Güven, “Yabancı hastalar için bu çok önemli bir kıstas. Ayrıca, birçok dünya ülkesi ile karşılaştırıldığında Türkiye ameliyat maliyetleri açısından da son derece cazip konumda. Ülkemizin tarihi ve turistik zenginliklerini görmeye gelenlerin aynı zamanda estetiğe de ilgi gösterdiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA