Bucak'ta Sanayi Esnafının Tapu Sıkıntısı Çözülecek

Bucak ilçesinde 1986 yılından beri iş yerlerinin tapu kayıtlarını alamayan sanayi esnafı, Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ile toplantı yaparak konunun bir an önce çözüme ulaştırılmasını istedi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Küçük Sanayi Sitesi ve Yapı Kooperatifi Başkanı Muzaffer Doğan, Belediye Meclis üyeleri ve esnaf katıldı.

Toplantıda esnafın taleplerini dinleyen Mutlu, Sanayi Sitesinde bulunan iş yerlerinin tapu sorununu çözmek için ilk adımı attıklarını ifade etti.

Bucak'ın büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu belirten Mutlu, "1986 yılından beri Sanayi Sitesinde bulunan iş yerlerinin iskanı ve tapu kaydı yok. Halen iş yerleri tarla olarak görünüyor. Esnafımız bir an önce iskan ruhsatlarını da alarak yasalara uyumlu şekilde çalışmak istiyor. Bu nedenle bugün ilk adımı atmak için toplandık" dedi.

Belediye olarak bu konuda ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:
"Biz örnek olması bakımından bir ada parselinde yapılacak çalışmaları ve maliyetlerini çıkarttık. Örneğin 24 iş yerinin bulunduğu bir adada esnaf başına yaklaşık 3 bin lira bir maliyete tüm ruhsat işlemleri tamamlanmış olacak. Bu nedenle esnafımızdan bu konuda birlikte olup ada ada, parsel parsel bu çalışmayı yapmalarını istiyoruz. Yine buradan da söz veriyorum ki belediye başkanı olarak bende sıkıntı olması durumunda devreye girerek bizzat çalışmaların içinde olacağım."
Kaynak: AA