Batman Adliyesin'de, Kamera ve Fotoğraf Makinesi Yasağı Kalktı

Batman Adliyesi'nde 2005 yılında kadınlar tuvaletinde meydana gelen patlamanın ardından gazetecilerin adliye binasına kamera ve fotoğraf makinesi sokulmasına getirilen yasak 9 yıl aradan sonra kaldırıldı.

Batman Barosu avukatlarından Orhan Acar, yıllardır uygulanan kararın yasal olmadığını ve insanların haber alma özgürlüğünün kısıtlandığını, alınan kararın olması gereken bir karar olduğunu söyledi.

İnsanların bilgi alma, adli konularla ilgili haber alma özgürlüğünün bulunduğunu dile getiren Acar, "Olması gereken bir karardır. Yasaklamanın hukuki bir temeli yoktu. Sadece takdir hakkı o şekilde kullanımıştı. Bizce yanlış bir karardı. İnsanların serbestçe fotoğraf çekme ve insanlara haber verme özgürlüğü vardır. Doğru olan da budur."
Batman Adliye binasının kadınlar tuvaletine yerleştirilen bir bombanın, 21 Ekim 2005 tarihinde patlamasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından getirilen yasaklama, son Hakim ve Savcılar Kararnamesi'yle Batman'a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten tarafından kaldırıldı.
Yasağın kalkmasıyla 9 yıl aradan sonra adliye binasına kamera ve fotoğraf makinelerinin alımına izin verildi.

Kaynak: AA