Başkan Gökçek, Nazlıaka ile ilgili yeni belge açıklayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği basın toplantısında CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya ilişkin yeni bir belge açıklayacağını söyledi.Nazlıaka'nın dün CHP Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gösterdiği belgeye ilişkin olarak da Gökçek, “Aylin, her çıkışıyla kendini mahcup duruma düşürüyor. Gösterdiği belge de tam bir rezalet belge. Yıllardır kaçak su kullandıklarını, suyun çok mikroplu olduğunu yazıyorlar” dedi.

Başkan Gökçek, Nazlıaka ile ilgili yeni belge açıklayacak
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “8. Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı”na katılan ve burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Milletvekili Nazlıaka'nın ASKİ tarafından kesilen cezaya itiraz edeceğinin hatırlatılması üzerine, “Önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Bu artık birbirini takip eden bir dizi haline geldi. Aylin her çıkışıyla kendi kendini iyice mahcup duruma düşürüyor. Dün düzenlediği basın toplantısında gösterdiği belge de tam bir rezalet belge. Size göstermediler değil mi? Keşke o belgeyi görseniz. Size o belgeyi de düzenleyeceğim basın toplantısında dağıtacağım” diye konuştu.

Nazlıaka'nın gösterdiği belgenin içerisinde özellikle yıllardır kaçak su kullandıklarını açıkça itiraf ettiklerini ve bu suyun çok mikroplu olduğunun yazılı olduğunu söyleyen Gökçek, “Düzenleyeceğim basın toplantısında inşallah o belgeleri sizlere vereceğim. Arkasından da Aylin Nazlıaka hakkında ve suyla ilgili yeni bir bomba patlatacağız. Bekleyin” dedi.

GÖKÇEK, TELEVİZYON ÇAĞRISINI YİNELEDİ

“Her söylediği söz, her gösterdiği belge kendisini rezil ediyor. Bu iki kere iki dört” diyen Başkan Gökçek, “Buradan bir sefer daha çağrıda bulunuyorum. Aylin, hadi cesaretin varsa istediğin televizyonda seninle bir program yapalım” diye konuştu.

Bir gazetecinin Nazlıaka'nın kuyu suyunu başka bir laboratuarda test ettirdiği ve temiz çıktığını açıkladığını hatırlatması üzerine Melih Gökçek, “Neredeymiş o rapor? O raporu bir görelim” cevabını verdi.

HAVAŞ OTOBÜSLERİNİN SEFERDEN KALDIRILMASI

“Havaş otobüslerinin kaldırılma durumu var. O konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Biz yaklaşık 1 sene kadar önce yeni bir kanun çıkınca ulaşım hattını doğrudan doğruya bize ait olan şirketimiz BELKO'ya havale ettik. BELKO da açık ihale yaptı. Bu ihaleye de çok sayıda firma katıldı.

Bu firmaların içerisinde HAVAŞ da vardı, şu anda ihaleyi alıp işleten firma da vardı. Ancak ihaleyi şu anda işleten firma aldı. Yaklaşık yılda bize eski parayla 4-5 trilyon lira civarında para ödüyor. Geçtiğimiz günlerde ihaleyi kazanan firma belediyeye ihtarname çekerek,'İhaleyi biz aldığımız halde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bizim hakkımızı korumuyor. HAVAŞ'a burada (havaalanı güzergahı) yolcu taşıma hakkı veriyor. Tazminat davası açacağız ve görevinizi kötüye kullanmanıza dair size ihtarda bulunacağız' diyerek bir yazı yazdılar. Bu yazıyı yazınca tabi biz mecburen HAVAŞ otobüslerini seferden kaldırmak zorunda kaldık. Çünkü HAVAŞ'ın herhangi bir yetkisi yok. İhaleyi kaybetti. İhaleyi kaybeden bir firmanın orada devam etmesi söz konusu olamaz.”
Kaynak: İHA