Aşk-ı Memnu kanlı bitti

Diyarbakır'da yasak aşk kanlı bitti...

Aşk-ı Memnu kanlı bitti
Yengesi ile aşk yaşayan 22 yaşındaki Caner Zengin, amcası Recep Zengin'i av tüfeğiyle öldürdü. Cinayet ortağı yenge tutuklanırken, firari yeğen aranıyor...

Dizilere ve filmlere konu olan Halid Ziya Uşaklıgil'in 'Aşk-ı Memnu' romanında geçen yasak aşk hikayesi Diyarbakır'da cinayetle bitti. Kulp ilçesine bağlı Akçasır köyünde yengesi ile yasak aşk yaşayan genç, yengesiyle bir olup, 41 yaşındaki amcasını öldürdü. Cinayeti itiraf eden iki çocuk annesi kadın tutuklanırken, 22 yaşındaki yeğen aranıyor.

TERASTA UYURKEN...
Kulp ilçe merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Akçasır köyünde yaşayan minibüs şoförü Recep Zengin (41), 3 gün önce evinin terasında uyurken av tüfeği ile öldürüldü. İki çocuk babası Recep Zengin köyde toprağa verilirken, jandarma olayı aydınlatmak için detaylı çalışma başlattı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER
İddiaya göre Recep Zengin'in eşi Zahide Zengin (37) ile 22 yaşındaki yeğeni Caner Zengin arasında ilişki vardı. Yengesiyle aşk yaşayan Caner Zengin, amcasını öldürmek için plan yaptı. Hafta sonu amcasının evine misafirliğe giden Caner Zengin, evin terasında uyuyan Recep Zengin'i av tüfeğiyle öldürdü. Olayın ardından jandarmayı arayan Zahide Zengin, eşinin öldürüldüğünü ancak zanlıyı göremediğini söyledi. Cinayetin ardından jandarma öldürülen adamın eşi ve yakınlarının ifadelerini aldı. Çelişkili ifade veren Zahide Zengin kısa süre sonra cinayeti itiraf etti.

'BİRLİKTE PLANLADIK'
Genç kadın, kocasının yeğeni Caner Zengin ile aralarında ilişki olduğunu, birlikte plan yaptıklarını ve cinayeti Caner Zengin'in işlediğini söyledi. İfadesinin ardından mahkemeye çıkarılan kadın tutuklanırken, firari Caner Zengin'in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.