Antalya'da İki Kadını Öldüren Sanığa Çifte Müebbet

Manavgat ilçesinde, 8 Nisan 2013'te iş yerlerine gitmek üzere durakta servis bekleyen 2 kadını pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Mutlu Polat getirildi.

Duruşmada, sanık avukatı Nurettin Uğur, öldürülen Seçil Şule Tengir ve Hürrem Babaoğlan'ın ailelerinin avukatları Aliye Coşar ile Leyla İldir ve yakınları hazır bulundu.
Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu sanık Polat, üzgün ve pişman olduğunu belirterek, "Keşke olmasaydı. Çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum. Takdir yüce mahkemenindir" dedi.

Avukatı ise müvekkilinin, haksız tahrik altında eylemi gerçekleştirdiğini öne sürerek, tahliyesini istedi.
Müdafaa avukatının savunmasını kabul etmediğini ifade eden müşteki avukatları İldir ile Coşar da olaydan önce Tengir'in uzun süre tehdit altında kaldığını, çocuğu ile tehdit edildiğini, koruma kararı altındayken öldürüldüğünü, sanığın bütün bunlar göz önüne alınarak cezalandırılmasını talep etti.
Duruşmaya bir süre ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Polat'ı TCK'nin ilgili maddesi gereğince ayrı ayrı müebbet hapis cezasına mahkum etti ve herhangi bir indirim uygulanmamasına karar verdi.
Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklama yapan müşteki avukatlarından İldir, verilen cezanın yeterli olmadığını savunarak, şöyle konuştu:
"Mahkeme, sanığa her iki cinayet için ayrı ayrı müebbet verdi. Maalesef verilen cezanın kadın cinayetlerinin önlenmesi açısından yeterli olmadığına inanıyorum. Yargıtay boyutunda davamıza devam edeceğiz. Yargılamanın en başından beri, biz bagajında ateşlemeye hazır bir şekilde pompalı tüfekle olay yerine gelmesini, tasarlayarak mümkün olduğunu söylüyoruz. Tasarlayarak bu cinayet işlenmiştir diyoruz. Mahkememiz aksi kanaatte bulundu."
Öldürülen Seçil Şule Tengir'in babası Ömer Tengir ise mahkemeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası beklediklerini ifade ederek, "Mahkemeden, 2 masum cana 2 ağırlaştırılmış müebbet verilmesi gerekirken müebbet cezası çıktı. Buna kesinlikle itiraz ediyoruz. Herkes pompalı tüfekle gelsin, gitsin, öldürsün" diye konuştu.

- Olayın geçmişi
Manavgat'ın Antalya Caddesi'ndeki bir durakta servis bekleyen Şule Seçil Tengir (37) ile Hürrem Babaoğlan'ın (33) yanında duran Mutlu Polat, araçtan pompalı tüfekle inip Tengir ve Babaoğlan'a ateş etmişti.
Olayda, bir otelde yönetici olarak çalışan Tengir ile Babaoğlan hayatını kaybetmişti. Daha sonra aynı tüfeği göğsüne doğrultarak ateşleyen Polat, yaralanmış ve bir süre Manavgat Devlet Hastanesinde tedavi görmüştü.
Kaynak: AA