Yıl Boyu Kurban Bereketi

Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi Başkanı Halil İbrahim Turan, kurban bağışlarını kabul etmeye başladıklarını belirterek, Sarayönülüleri bağış yapmaya davet etti.

Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında yurt içinde bir hisse bedeli 650 lira, yurt dışında ise 350 lira olarak belirlendi.
Vekaletle kurban kesimi hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi Başkanı Halil İbrahim Turan kampanya hakkında açıklamada bulundu.
Et ve Süt Kurumunun modern mezbahalarında dini görevliler eşliğinde İslami esaslara ve kurallara uygun kurban kesildiğini anlatan Turan, bunun yanı sıra veterinerlerin de hayvanların sağlıklarına dair denetlemelerde bulunduğunu, kurban tanımına uymayan kurbanların kesilmesine izin verilmediğini vurguladı.
Kesim anında görevlendirilen noterler vasıtasıyla bu işlemler yapılırken, vekalet verilen insanlar adına bu kesimlerin yapıldığının resmen zapt altına alındığını, daha sonra ibraz edilmek üzere kurban sahiplerine iletildiğini belirten Turan, "Kurbanın olmazsa olmazları arasında olan kurallara uygunluk şartı Türk Kızılayı ile yerine getirilmektedir. Kurban asla bir bağış değildir, bir ibadettir, buna bu gözle bakmalıyız. Ne denmiştir. Kurban kesilmelidir, kanı akıtılmalıdır, bundan hasıl olan etler fakir fukaranın midesine gitmelidir" ifadesini kullandı.
- "Bağışlar konserve yapılıyor"
Türk Kızılayı'nın kestiği kurbanların etlerinin 800 gramlık kavurma konserveler haline getirilmek suretiyle bütün yıl boyunca dağıtıldığını anlatan Turan, "18 ay raf ömrü olan bu konserveleri, ihtiyaç sahiplerinin, sofralarına ulaştırıyoruz. Binlerce hayvanı kesen bir Kurumun bu etleri üç gün içerisinde milyonlarca ihtiyaç sahibine dağıtması mümkün değildir. Bunların uygun koşullarda saklanması gerekir. Kesilen etlerin kavurma haline getirilip konserve yapılması yöntemi birçok anlamda fevkalade bir çözümdür" şeklinde konuştu.

Kurban vekaletini Türk Kızılayı'na veren vatandaşlara birer kutu konserve gönderildiğini belirten Turan, vatandaşın kurban kesimine yönelik emin ve memnun olması için de aynı zamanda kurban kesim aşamalarını gösteren bir CD, teşekkür belgesi ve noterin onaylamış olduğu veterinerin, din adamının ve Kızılay görevlisinin imzası olan belgenin de vekalet veren vatandaşlara gönderildiğini söyledi.

Kaynak: AA