Suriyeli Çocuklar Aşılanıyor

Sağlık Bakanlığı ekipleri, IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin çocuklarına kızamık ve çocuk felci aşısı yapıyor.

Şanlıurfa Sağlık Müdürü Yardımcısı Mustafa Ağar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlere yönelik her türlü hizmetin ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı ekiplerinin, geçişlerin yaşandığı bölgede sağlık taraması yaptığını belirten Ağar, özellikle çocukların salgın hastalıklardan korunmasına yönelik işlem yaptıklarını ifade etti.

Çocuklara kızamık ve çocuk felci aşısının yapıldığını anlatan Ağar, şöyle devam etti:
''9 aylık ile 14 yaş arasındaki çocuklara kızamık, 9 aylık ile 15 yaş arasındaki bebek ve çocuklara da oral polio aşısı (çocuk felci) yapıyoruz. Sınırda geçiş yapılan noktalarda gezici hizmet aracı ile ekiplerimiz sağlık çalışmaları kapsamında şark çıbanı ve sıtma taraması da yapıyor. Yine poliklinik muayeneleri geçiş noktalarında yapılıyor.''
Ağar, ilçe hastanesinin yanı sıra aile sağlığı merkezlerinde de gece gündüz Suriyeli konuklara sağlık hizmetlerinin verilmeye devam ettiğini bildirdi.
Ağar, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin ilçe merkezinin yanı sıra köylerde akrabalarının yanına sığınan misafirlere de hizmet vermeye çalıştığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA