Jandarma Yolcu Treninde Huzur Denetimi Yaptı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bitlis’ten Ankara’ya gitmekte olan 51531 sefer sayılı Vangölü Ekspres yolcu treninde huzur denetimi yaptı.

Jandarma Yolcu Treninde Huzur Denetimi Yaptı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi suç ve suçların önlenmesi vatandaşların huzurlu bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla yolcu trenlerinde huzur denetimi yapıyor. Sabah erken saatlerde Yenifakılı Tren İstasyonun’dan trene binen jandarma ekipleri, yolcuların kimlik kontrolünü yapıp narkotik ve bomba arama köpekleriyle çanta ve valizlerde arama yaptı. Arama çalışmaları Şefaatli Tren İstasyonu'na kadar yaklaşık bir saat sürerken, yapılan aramada herhangi bir suç ve yasa dışı unsura rastlanmadı.

Trenle seyahat eden vatandaşlar yapılan denetimlerden memnun kalırken, Malatya’dan Ankara’ya giden Feridun Korkmaz isimli yolcu, yapılan bu denetimlerin kendi can ve mal güvenliklerini sağlamak için olduğunu belirterek, “Ülkemizde son günlerde yaşanan karışıklıklar nedeniyle bu tür denetimlerin olması gerekiyor. Biz memnun kaldık. Jandarmamıza teşekkür ediyor, bu tür denetimlerin sürmesini istiyoruz” dedi.

Mustafa Şahin isimli yolcu da, “Özellikle son zamanlarda Bonzai başta olmak üzere çeşitli uyuşturucu maddelerin satışı artıyor. Bu denetimler bunu önleyecektir” diye konuştu.

Fatma Uçarsu, “Ben çok olumlu buldum. Bayram öncesi bunların olması çok normal, hiçbir rahatsızlık duymadık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA