Galaxy S5'e Android L müjdesi

Samsung'un önde gelen cepleri, çok yakın bir zamanda Android L güncellemesine kavuşabilir...

Galaxy S5'e Android L müjdesi
Samsung'un iki yeni üst seviye telefonu Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 önümüzdeki iki ay içerisinde Google'ın en son Android yazılımına kavuşacaklar.

Google'ın mobil işletim sistemi için yarattığı ve bu yılki I/O konferansında duyurduğu büyük Android yayını, pek çok yenilikle ile beraber geliyor. Yeni Android yazılımı ile Google'ın uygulamalar için yeni ART'ı, kilit ekranı bildirimleri ve 64 bit işlemci desteği sunulacak. Söylentilere göre bu güncellemenin 'Android Lemon Meringue Pie' (Android LMP) olarak adlandırılması söz konusu.

Samsung tarafından yeni Galaxy serilerinin ne zaman Android L'i kullanmaya başlayacağı konusunda bir açıklama yapılmış değil. Ancak Sammobile, kaynakları tarafından Galaxy S5 ve Galaxy Note 4'ün güncellemeye kavuşacakları zamana dair bilgi sızdırıldığını iddia ediyor. Bu kaynaklara göre iki cihaz da Android L güncellemesine Kasım ayının sonlarında veya Aralık ayının başlarında kavuşacaklar.

Google'ın yeni yazılımını ne zaman Nexus cihazları için sunacağı henüz belli değil ancak haberlere göre Samsung bu güncellemeyi kendi cihazlarına uyumlu hâle getirme konusunda oldukça hızlı davranacak.

Tabii ki bu söylentilerin Samsung'un diğer üst seviye telefonları olan Note 3, Galaxy S4 ve yakın zamanda yayınlanan metal gövdeli Galaxy Alpha ile orta seviye Samsung telefonlarını içermiyor olması bir miktar üzücü oluyor.

Ancak bu söylentilerin kesin olmadığını bir kez daha belirtmekte fayda var. Başka bir deyişle, bu telefonları kullananların yeni güncellemeler için heyecanlı bir bekleyişe girmelerine gerek yok.