Filistinli Yaralılar Tedavileri İçin İzmir'e Getirildi

İsrail saldırıları sonrası yaralanan Filistinlilerden 5'i çocuk toplamda 17 kişi, tedavi edilmek üzere askeri uçak ile İzmir'e getirildi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak yaralıları havalimanında karşılarken yaralılar ambulanslar ile tedavi edilecekleri hastanelere sevk edildi.
İsrail saldırıları sonrası yaralanan Filistinliler yardım amacıyla oluşturulan hava koridoru sayesinde, 5'i çocuk 6'sı kadın toplam 17 yaralı Gazze'den çıkarıldı. Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na getirilen yaralılar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda buradan C-130 tipi askeri uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi.

Yaralıları İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türk Yılmaz ve beraberindeki heyet karşıladı. Uçak inmeden önce çok sayıda ambulans yaralıların hastaneye sevki için hazırda bekletildi. Askeri uçak piste indikten sonra yaralıları ilk karşılayan İzmir Valisi Mustafa Toprak oldu. Daha sonra yaralılar uçaktan indirilerek ambulanslar ile tedavi edilecekleri hastanelere sek edildi. Yaralıların gelmesi hakkında açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Filistin'den, oradaki çatışmalarda ve bombardımanda yaralanan hastalarımızdan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin girişimleriyle Filistin'deki kardeşlerimizin tedavileri yapılmak üzere getirildi.

17 hastamız 16 tanede refakatçimiz birlikte getirildi.

Bu hastalarımızdan 4 hastayı Atatürk eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 8 hastayı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve 5 hastayı da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavileri yapılacak."dedi.

TOPLAMDA 38 FİLİSTİNLİ İZMİR'DE TEDAVİ EDİLİYOR
Geçtiğimiz hafta yine askeri kargo uçağı ile 21 yaralı 20 refakatçi İzmir'e getirilmiş ve tedavilerine hastanelerde başlatılmıştı. Bugün gelen 17 yaralı ve 16 refakatçi ile birlikte toplamda İzmir'de tedavi gören Filistinli yaralı 38 kişi olurken 36 refakatçi oldu.
Kaynak: İHA