Filistinli Babanın Evlat Acısını, Türkiye'nin Yardım Eli Dindiriyor

İsrail'in bombalı saldırısında oğlu şehit olan, 4 çocuğu, eşi ve kendisi de şarapnel parçalarıyla yaralanan Filistinli babanın acıları, Türkiye'nin yardım eliyle diniyor.

Şarapnel parçalarının isabet ettiği bacağında kırıklar oluşan, bir ayağını da hareket ettirmekte zorlanan 48 yaşındaki Jamal Alsmeiri, Türkiye'nin insanı yardım amacıyla oluşturduğu hava koridoru sayesinde getirildiği İzmir'de tedavi ediliyor.
Jamal Alsmeiri, tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının 20| gecesi İsrail'in iftardan sonra Gazze'yi bombaladığını, evlerinin isabet aldığını, 3 kızı, 2 oğlu, eşi ve kendisinin şarapnel parçasıyla yaralandığını anlattı.
Bombardımandan dolayı evlerine sığınan amcası ve bir arkadaşının olaydan yara almadığını, 17 yaşındaki oğlu Abdullah Jamal Alsmeiri'nin ise bacağının koptuğunu dile getiren Alsmeiri, gözyaşlarıyla olayı şöyle anlattı:
"Ambulans aradık ama ulaşamadık. Yoğun bombardımandan dolayı saat 6'ya kadar çıkamadık. Bacağın kopan bölgesini bağladık ama kanı durduramadık. Su istedi, su bile veremedik. Atılan bombalara, füzelere rağmen sabah dışarı çıktık. Amcam ağır yaralanan kızımı, arkadaşım da oğlumu taşıdı. Tankların bombardımanı arasında hastaneye doğru yürümeye başladık. Üstümüze ateş açıldı. Arkadaşım oğlumu taşıyabildiği kadar taşıdı, güç yetiremedi. İki yerden kırık olan ayağımla oğlumu tankların ateşi altında ancak 50 metre taşıyabildim. Oğlum orada şehit oldu. Yoğun bombardımandan dolayı oğlumu yol kenarına bıraktık. Kısa süreli bir ateşkes arasında 6 saat sonra alıp defnedebildik."
-"Türkiye, İslam devletlerinin kahramanı"
Türkiye'nin her zaman Filistinin yanında olduğunu bildiklerini ve bunun kendilerini rahatlattığını dile getiren Alsmeiri, bütün Filistinliler adına Türkiye'ye teşekkür etti.
Alsmeiri, şöyle konuştu:
"Türkiye, İslam devletlerinin kahramanıdır. Türkiye'nin desteğini her zaman arkamızda hissettik, hissetmeye devam ediyoruz. Bu bizim biraz da olsa acılarımız hafifletiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ümmetinin kahramanıdır. Türk halkının, hükümetin, başbakanın, cumhurbaşkanının bizi desteklediğini biliyoruz. Bu destekle bizi Filistin'den buraya tedaviye getirdiler. Her türlü yardımda bulunuyorlar. Cumhurbaşkanından Başbakana, Sağlık Bakanı'ndan İzmir Valisi'ne bütün kardeş Türk halkına, herkese çok çok teşekkür ediyorum. Cömertliğinizi, misafirperverliğinizi bizlere fazlasıyla gösteriyorsunuz. Biz biliyor ve inanıyoruz ki canı gönülden bizim yanımızdasınız. Türkiye'nin arkamızda olduğunu bilmek bizi rahatlatıyor."

Kaynak: AA