Ereğli’de Yeşil Alanlar Düzenleniyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde yeşil alanlarda çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Ereğli’de Yeşil Alanlar Düzenleniyor

Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaz sezonunun sonuna gelinen bugünlerde halkın yoğun olarak kullandığı park ve refüjlerde sulama, bakım, onarım ile çevre düzenleme çalışmaları yaparak temiz yaşam alanları sunmaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Atatürk Kültür Parkında vatandaşın hizmetine sunulan dinlenme ve mesirelik alanlar huzur mekanlarına dönüştürülüyor.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’de yeşil rengin hüküm sürmesi için ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti.

Yeşil dokunun bakım çalışmalarının yaz mevsiminin sonları olmasına rağmen hızlı bir şekilde sürdüğünü kaydeden Özgüven, yapılan özverili çalışma ile yeşil dokunun görsel güzelliğinin ön plana çıkarıldığını ve halkın nefes aldığı ortamların kaliteli ve temiz bir yapıya dönüştürüldüğünü ifade etti.

Atatürk Kültür Parkının sadece Ereğli halkının değil çevre il ve ilçelerin yanında yoldan geçen vatandaşların da gözde mekanı olduğunu vurgulayan Başkan Özgüven, “Atatürk Kültür Parkı Ereğli’nin yeşil dokuyla bütünleşen nadide mekanları arasında yer alıyor. Bu mekanın sürekli bakımlı ve temiz bir görüntüye sahip olması gerekiyor ki ekiplerimiz her zaman öncelikli olarak buranın bakım ve temizliğine dikkat ediyorlar. Bugünde uzayan çimler biçilerek görsel bir güzelliği vatandaşımızın göz zevkine sunuyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız bu güzelliği koruyarak sahip çıkmalarıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA