Danimarka, Türkiye İçin Seyahat Önerilerini Değiştirdi

Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi ziyaret edecek vatandaşlarına Türkiye-Suriye sınırından uzak durmalarını tavsiye etti.

Türkiye ile ilgili seyahat önerilerini güncelleyen bakanlığın internet sayfasındaki açıklamada, Türkiye'nin büyük şehirlerinde sıklıkla yaşanan protesto ve yürüyüşlerde polisin gaz kullandığı belirtilerek, Türkiye'ye gidecek Danimarkalıların bu tür yerlerden uzak durmaları gerektiği bildirildi.

Genel olarak Türkiye'nin Danimarkalılar için güvenli olduğu ancak farklı bölgelerde terör saldırıları tehdidinin varlığı ve Suriye sınırına dikkati çekilen açıklamada, "Türkiye-Suriye sınırına 10 kilometreden fazla yaklaşılmamalı, Türkiye'nin bütün sınır bölgelerine gerekmediği sürece gidilmemeli. Niğde'de güvenlik güçleri ile IŞİD militanları arasındaki çatışmada 5 kişi yaralanırken 3 kişi ölmüştü" denildi.
Türkiye'deki barış sürecine ve Güneydoğu'daki şehirlerin güvenli olduğuna dikkati çekilen açıklamada, buna rağmen turistlerin dikkatli olmaları ve gündüz seyahat etmeleri gerektiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca Danimarkalı turistlerden, büyükşehirlerdeki hırsızlık ve gasp olayları, trafik kazaları riski, turizm bölgelerindeki cinsel saldırılar ve deprem riskine karşı da dikkatli olmaları istendi.
Kaynak: AA