Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli'de ikinci etap kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm ile Nazillinin kaderinin değişeceğini söyledi.

Mahalle muhtarlarına verdikleri destek için teşekkür eden Alıcık "Nazilli Belediyesi olarak bu güne kadar hep vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için çabaladık. Bundan sonra da aynı çaba ve gayretle hep birlikte çalışacağız. Kentsel dönüşüm projelerimiz Nazillinin kaderini değiştirecek. Burada yaşayan vatandaşlarımız her şeyin en güzeline layık" dedi.

Alıcık, kentsel dönüşüm projesiyle 2.8 milyon liraya mal olacak 32 adet dairenin takas yolu ile vatandaşlara verileceğini kaydetti.

Alıcık, açıklamalarının ardından dozeri kullanarak bir evin yıkımı gerçekleştirdi.
- Didim'de çobanlar artık "sürü yöneticisi"
Didim'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında çobanlara yönelik eğitim verildi.

Didim Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Didim Ziraat Odası Başkanlığı, İşkur ve Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği kursa katılan 12 hayvan yetiştiricisi eğitimlerini tamamladı.
Kursu tamamlayan 12 kişiye sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, törende yaptığı konuşmada, Didim'deki hayvan varlığının iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, "Biz Didim olarak turizm ilçesiyiz. Ama bunun yanında zeytincilik de, iyi tarım da ön planda. Hayvancılıkta da iyi noktalardayız. İlçemizde 13 bin küçükbaş hayvan, 3 bin 500 de büyükbaş hayvan varlığı bulunmakta" dedi.

- Diş hekimlerine yetki verilmesi talebi

Aydın Diş Hekimleri Odası, meslek örgütlerine meslek icrası ile ilgili çalışmalarda yetki verilmesini talep etti.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, ağız diş sağlığı hizmeti sunulan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmeliğin, mesleğini serbest olarak icra eden diş hekimlerinin çalışma koşullarını düzenlediği hatırlatıldı.

Yasaya göre diş hekimlerinin odaya üye olmak zorunda olduğunun kaydedildiği açıklamada "Yine yasaya göre tabela düzenleme yetkisi odalara verilmiştir. Diş hekimlerinin meslek icrasına yönelik disiplin işlemleri de diş hekimleri odalarının yetki ve sorumluluğundadır. Anayasa ve kanunlar böylesine açık hükümler taşırken Sağlık Bakanlığı'nın yönetmelik taslağında odaların ve birliğin yetki ve sorumluluklarını göz ardı ederek onları 'yok' kabul edilmesi anlaşılır gibi değildir" denildi.

Kaynak: AA