Abd’nin Hava Saldırısında Ölen El Nusra’nın Türk Komutanına Gıyabi Cenaze Namazı

Bursa’dan Esad'a karşı savaşmak için gittiği Suriye’de Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) hava saldırısında ölen El Nusra’nın Türk Komutanı için kardeşi gözyaşları içinde gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Abd’nin Hava Saldırısında Ölen El Nusra’nın Türk Komutanına Gıyabi Cenaze Namazı
Ağabeyinin IŞİD’in ölüm listesinin ilk sıralarında olduğunu ifade eden Alparslan Toprak, “Bana ‘Başıma bir şey gelirse kimseye bir şey deme. Cenaze namazımı sen kıldır’ dedi.

Bende, ‘Kimin öleceği belli değil. Benim başıma da gelirse sen kıldır’ dedim. İnşallah bugün de onun vasiyetini yerine getirdik” dedi.


Edinilen bilgiye göre, El Kaide bağlantılı El Nusra’nın komutanlarından olduğu öğrenilen Ümit Yaşar Toprak (39), yaklaşık 4 sene önce eşi ve 5 çocuğunu Bursa’da bırakarak Esad'a karşı savaşmak için Suriye’ye gitti. Zaman zaman ailesiyle de telefonla konuşan ve bayramlarda Türkiye’ye gelen Toprak’ın Özgür Suriye Ordusu’na bağlı özel bir timde olduğu ortaya çıktı

Ayrıca Toprak Suriye’de sniper okulunun kurucusu olarak tanınıyor

Pazartesi gecesi Şam’a bağlı İdlip bölgesinde 20.30 ile 02.30 arasında ABD ve 5 Arap ülkesinin bombalı saldırısı sonucunda Toprak hayatını kaybetti. Gece yarısı Toprak’ın cansız bedenini bulan arkadaşları Salı günü durumu eşi Dilek Toprak’a bildirdi. Ümit Yaşar’ın ölüm haberini alan Toprak ailesi, hüzün yaşadı.

IŞİD’İN ÖLÜM LİSTESİNDE İLK SIRADAYDI
Öte yandan hayatını kaybeden Toprak’ın IŞİD’in ölüm listesinin ilk sıralarından olduğu iddia edildi. Daha önce 1.5 sene içerisinde IŞİD’in Toprak’a 3 kez suikast girişiminde bulunduğu öğrenildi. Bu olaylardan bir tanesinde IŞİD’in canlı bomba kullandığı ve Toprak’ın sağ olarak bu suikastlardan kurtulduğu ifade edildi. Hayatını kaybeden Toprak’ın Suriye’de Ebu Kamas Et Turki yani ‘kanasın babası’ lakabıyla anıldığı ortaya çıktı. 90’lı yıllarda askerliği yapan Toprak, burada öğrendikleriyle Suriye’dekilere eğitim verdi.

SURİYE’DE TOPRAĞA VERİLEN AĞABEYE BURSA’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI
Öte yandan Toprak’ın kardeşi Alparslan ağabeyinin vasiyetini yerine getirdi. Şam’ın İdlip bölgesinde toprağa verilen cenazesi için ailesi, merkez Osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar Mahallesi’ndeki Süleymaniye Camii’nde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Ağabeyinin vasiyeti üzerine namazı kıldıran Alparslan Toprak, gözyaşlarını tutamadı. Namazın ardından Toprak ailesi taziyeleri kabul etti. Ayrıca cenazeye Ümit Yaşar’ın babası Hamdi ve 17 yaşındaki oğlu Alparslan ile birlikte çok sayıda seveni katıldı.

“AĞABEYİM SURİYE’DEKİ DİRENİŞE KATKI VERMEK İSTİYORDU”
IŞİD eskiden beri ağabeyini öldürmeye çalıştığını ifade eden Alparslan Toprak, “Birkaç defa da öldürmeye çalıştı ve suikast düzenlediler. Ağabeyim, IŞİD’in ölüm listesinin ilk sıralarındaydı. Ağabeyim, Suriye direnişinde Müslümanlara yardımcı olmak için oraya gitti. Oradaki direnişe katkı vermek istiyordu. Bu yola çıkan herkes zaten her şeyi göze alır. Ağabeyim de bunların hepsini göze aldı. 2010 yılından beri orada olması lazımdı. En son Ramazan Bayramı’nda geldi. Zaten bayramlarda devamlı geliyordu” dedi.

“ONUN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİK”
Ağabeyinin kendisine vasiyet ettiğini belirten Toprak, “Bana ‘Başıma bir şey gelirse kimseye bir şey deme. Cenaze namazımı sen kıldır’ demişti. Bende, ‘Kimin öleceği belli değil. Benim başıma da gelirse sen kıldır’ dedim. İnşallah bugün de onun vasiyetini yerine getirdik” diye konuştu.

“IŞİD AĞABEYİME KARŞI SAVAŞIYORDU”
Ağabeyiyle telefonda hiç konuşmadığını anlatan Toprak, “Bir tek buraya geldiğinde görüşüyordum. Haberi yeğen söyledi.

Ben o gün telefonu sessize almıştım. Öğleden sonra aradığımda ‘Amca babam şehit olmuş’ dedi.

Bayağı üzüldük. Şehit olan başkasına seviniyorduk ama kardeşine sevinemiyoruz. Sonra fotoğrafını aradık ve bulduk. Bu bizim kardeşimiz dedik. IŞİD ağabeyimlere karşı savaşıyordu. Oradaki direnişi bitirmek, baltalamak istiyordu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA