Ab Ülkelerinde 'Organize Suç' Operasyonu

Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkede eşgüdümlü olarak Europol tarafından yürütülen ve 8 gün süren organize suç operasyonunun Bulgaristan ayağında 187 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede "Arşimet" adı verilen operasyonda 187 kişinin çeşitli suçlardan gözaltına alındığı, aralarında yabancı ülke vatandaşlarının da bulunduğu kaydedildi.
Açıklamada, Romanya sınırındaki Dunav Most Sınır Kapısı'nda 198 kilo eroin ele geçirildiği, insan kaçakçılığı yapan ve aralarında 6 Türk vatandaşının da bulunduğu 18 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.
Devlet Güvenlik Ulusal Ajansı (DANS), İçişleri Bakanlığı ve Gümrükler Ajansı ekiplerince yürütülen operasyona 2 bin 248 güvenlik elemanının katıldığı belirtilen açıklamada, 8 bin 683 kişi, 5 bin 600 otomobil ve bin 175 alışveriş merkezinin kontrol edildiği bildirildi.

AB üyesi 28 ülkenin tümünün koordinasyon içerisinde çalıştığı ve 8 gün süren operasyonda üye ülkelerde binden fazla kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.
Kaynak: AA