Yıldırım Kent Konseyinden 'Uyuşturucuyla Mücadele'

Yıldırım Kent Konseyi, sentetik kannabinoid (bonzai) kullanımının yaygınlaşması nedeniyle uyuşturucuyla etkin mücadele için çalışma başlattı.

Konsey Başkanı Ahmet Tilci, İncirli Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Uyuşturucuyla Mücadele Çalışma Grubu kurduklarını bildirdi.
En önemli sorunların başında, uyuşturucu müptelası olmuş gençlerin geldiğini belirten Tilci, ''bonzai''nin gençler üzerindeki tahribatının göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.
Ölümcül sonuçları olan "bonzai" ve diğer uyuşturucularla mücadele başlattıklarını dile getiren Tilci, şöyle konuştu:
"Sokaklarımızda hızla yayılan ve yaşlı-genç, kadın-erkek demeden birçok kişiyi pençesine alan ölümcül büyük salgına dikkati çekmek için buradayız. Bu salgın son 7 yıl içinde 10 kat artarak şehirlerimizde hızla yayıldı ve can almaya başladı.

İlçemizde bunun çok tehlikeli boyutlara ulaştığını biliyoruz. Bununla mücadele etmenin kararını aldık. Bonzai denen uyuşturucu aslında bir zehirden başka bir şey değil. Ölüm vakaları basına yansıdı. Birebir şahit olduğumuz vakalar da var. Ülke genelinde bir yaygınlaşma var ve ne yazık ki Bursamıza da Yıldırımımıza da yansımış durumda. Elimizde birtakım veriler var. Emniyetimizin raporu elimizde. Bu, genel bir sorun olduğu için birtakım yasal düzenlemeler gerektiğini biliyoruz. Bundan sonra bir dizi adımlar atacağız. Okul-aile birlikteliğiyle okullarda ailelere ve çocuklara seminerler vereceğiz. Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak yeni adımlar atacağız."
Kaynak: AA